Tad James | Time Line Therapy | NLP coaching

Tad James is hypnotherapeut, de auteur van Time Line Therapy® en de oprichter van het American Institute of  NLP coaching.

Tad James Tad James werd geboren in Washington DC.  Hij studeerde af met een Masters Degree in massacommunicatie. Hij begon zijn eigen radiostation en werd business consultant. Terwijl hij dat werk deed besefte hij dat hij niet iedereen kon helpen. Hij merkte dat er iets ontbrak in de kunst van communicatie tussen mensen en ontwikkelde Time Line Therapy®.

Samen met Wyatt Woodsmall van de Internationale NLP Trainers Association INLPTA is hij de co-auteur van het boek Time Line Therapy® en schreef hij o.a. de bestseller "The Secret of Creating Your Future".

Time Line Therapy® houdt zich bezig met de vraag hoe een persoon zijn ervaringen opslaat in zijn onbewuste (op de tijdlijn) en hoe deze ervaringen hun weerslag hebben op het huidige gedrag en het emotionele welzijn. Negatieve gebeurtenissen uit het verleden kunnen op een zodanige manier intern zijn gecodeerd dat zij een persoon in het heden nog steeds dwars zitten.

Time Line Therapy® biedt de mogelijkheid om negatieve emoties los te koppelen van de opgeslagen herinnering, waardoor de herinnering neutraal wordt. Hierbij wordt het verleden van de persoon dus niet veranderd, maar wel het idee, of de interpretatie die iemand erover heeft. Deze verandering zal ook gedragsmatig gevolgen hebben, omdat de persoon zijn omgeving nu niet langer vanuit beslissingen, overtuigingen, conclusies of angsten uit het verleden tegemoet hoeft te treden.

Richard Bandler maakte hem 2e Master trainer en zo werd hij een leider op het gebied van NLP. In 2001 richtte hij samen met zijn vrouw Adriana (geboren in Roemenië) de Tad James Co op. Matt James van het AIP is de zoon van Tad. Ze werkten samen en sinds 2006 zijn zij ieder hun eigen weg gegaan.

Bekijk een video of lees meer over Tad en Adriana James op hun website

Abcoude Amsterdam - Utrecht

Abcoude Amsterdam Utrecht


Onze NLP trainingen in de regio Amsterdam - Utrecht verzorgen we vanuit onze landelijke locatie Anna Haen in Abcoude

Introductieavond
do 15 juni

Alkmaar Den Helder - Haarlem

Alkmaar


In Noord-Holland geven we onze NLP trainingen in het boutique hotel Fallon in Alkmaar in het Westerpark vlakbij het centrum

Introductieavond
do 22 juni

Arnhem Arnhem - Nijmegen

NLP in Papendal Arnhem Nijmegen


In Gelderland in de regio Arnhem - Nijmegen verzorgen we onze NLP opleidingen in topsport centrum Papendal

Introductieavond
do 6 juli

Rotterdam Rotterdam - Den Haag

Training Rotterdam


Onze opleidingen NLP in Zuid-Holland verzorgen we vanuit Lommerrijk (Hillegersberg) gelegen aan de Bergse Plas

Introductieavond
do 22 juni

Vught Den Bosch - Eindhoven

Vught, omgeving Eindhoven Den Bosch


In Noord Brabant in de regio Den Bosch - Eindhoven geven we onze NLP cursussen en in Huize Bergen in Vught

Introductieavond
do 15 juni