Uitleg over NLP

Informatie over NLP

In de bibliotheek hiernaast vind je informatie over NLP technieken, begrippen en achtergrondinformatie over de grondleggers van NLP.
NLP is ontstaan in de jaren '70. Richard Bandler, eerst student wiskunde en informatica, later studeerde hij psychologie en filosofie, deed onderzoek naar één van de meest succesvolle (psycho)therapeuten van die tijd: Fritz Perls. Zijn begeleider, John Grinder, linguïst, merkt op hoe treffend Richard het effectieve gedrag van Fritz Perls in kaart kan brengen.
Samen besluiten ze de modellen verder uit te werken, en toe te passen op andere succesvolle therapeuten en wetenschappers als Virginia Satir (gezinstherapeute), Gregory Bateson (antropoloog), Milton H. Erickson (hypnotherapeut en psychiater).

Hun wetenschappelijke onderzoeken werden vertaald naar bruikbare NLP methoden en technieken, bruikbare handvatten voor een effectievere en succesvollere communicatie.
De NLP (Master) Practitioner gaat o.a. over deze technieken, de toepassing ervan en hoe je het beste hiervan kunt toepassen in de relatie met anderen (en jezelf).

Je vindt in de bibliotheek de meest belangrijke NLP technieken, waaronder:

  1. Ankeren, een techniek waarmee je jezelf of een ander in een gewenste stemming kunt brengen.
  2. De sandwich feedback, een model om effectief feedback te geven.
  3. Upchunken, een communicatietechniek die helpt bij het bereiken van overeenstemming.

Starten met bladeren door de bibliotheek