Mind Academy - NLP Algemeen

NLP is een krachtige methodiek waarbij je (coach-) technieken leert en inzichten krijgt die een positieve impact hebben op je persoonlijke ontwikkeling.
NLP wordt zowel privé als zakelijk gezien als een methodiek om je de effectiviteit van je communicatie, je sociale vaardigheden, het begrip en de verbinding in relaties te ontwikkelen. Je creëert meer bewustwording en je interne kwaliteiten zoals vertrouwen, rust, moed en openheid worden vergroot.

Een NLP training is de weg van persoonlijke ontwikkeling. In je leven krijgen je zintuigen prikkels van buitenaf en daardoor creëer je gedachten en gevoelens. Je wordt je met NLP bewust van het effect van die invloeden van buitenaf op jou. In een training leer je hoe je nu naar situaties kijkt, en hoe je er nog meer naar zou kunnen kijken en mee zou kunnen omgaan. In contact met anderen komen vaak allerlei onbewuste patronen naar boven, en die zijn interessant.
In een NLP training leer je technieken die met effectief communiceren te maken hebben en je ervaart hoe die technieken werken. Het volgen van een NLP training zal je persoonlijke inzichten, nieuwe oplossingen én veel plezier, zelfinzicht en ontspanning opleveren. Onze trainingen maken maken mensen enthousiast en geven inspiratie, nieuwe mogelijkheden en daardoor meer levensenergie.

In dit artikel kun je er meer over lezen: Wat is NLP?

Mind Academy is een vertrouwde naam op het gebied van NLP en persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks ontvangen we vele cursisten in onze NLP Practitioner, NLP Master Practitioner , Systemisch werk & Familieopstellingen, en NLP Trainerstrainingen.
Wanneer je ervaring, deskundigheid en professionaliteit koppelt aan openheid, diepgang en informaliteit, ontstaat er een succesvolle relatie tussen de trainers en de cursisten. Dat kenmerkt Mind Academy.

Kenmerken van ons team zijn:

  • Jarenlange ervaring in NLP en NLP technieken in de praktijk
  • Inspirerend enthousiasme
  • Deskundigheid en professionaliteit
  • Gecertificeerde en gekwalificeerde NLP trainers
  • Diepgang en informaliteit door onze persoonlijke en open manier van communiceren

Dat kunnen we zelf wel zeggen, maar misschien is het meer objectief om het van anderen te horen. Er staan honderden reviews van de NLP Practitioner , NLP Master Practitioner en NLP Trainers training online.

De redenen om NLP te gaan volgen zijn divers. Je kunt dit artikel, Waarom NLP lezen, daarin wordt het helder uitgelegd.
Mensen hebben verschillende drijfveren om NLP bij ons te volgen, lees hun persoonlijke verhalen.

Je kunt NLP in ontzettend veel verschillende contexten toepassen Je kunt in dit artikel, Toepassingen van NLP lezen, dat geeft een heldere uitleg.

De NLP Practitioner training
De 1e NLP training is de NLP Practitioner training. Deze training is gericht op persoonlijke ontwikkeling en nieuwe communicatie technieken. Je ontdekt de motivatie en blokkades achter gedrag, gevoel en communicatie en je krijgt een dieper inzicht in jezelf en anderen. Hierdoor kun je met vertrouwen de juiste keuzes maken en soepeler met situaties omgaan.

NLP Master Practitioner
De 2e NLP training is de NLP Master Practitioner. Naast de integratie van je Practitioner vaardigheden, breid je je kennis uit dmv nieuwe modellen en technieken. Door o.a. je identiteit en onbewuste waarden te onderzoeken, maak je een sprong in je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Deze training geeft je een volledige ervaring van het NLP spectrum.

NLP trainers training
De 3e officiële NLP opleiding is de NLP Trainers opleiding. Deze opleiding is voor NLP Masters die zich als trainer willen bekwamen. Je doet veel ervaring op in het geven van trainingen, je krijgt feedback als trainer, ontwerpt zelf trainingen en leert omgaan met verschillende trainings-situaties. Deze NLP opleiding staat onder toezicht van een ABNLP Master trainer.

nummer Na afloop van de NLP Practitioner training word je gecertificeerd tot erkend NLP Practitioner. (*) Als NLP Practitioner heb je toegang tot de NLP Master Practitioner training.
nummerNa de NLP Master Practitioner training word je gecertificeerd tot erkend NLP Master Practitioner. Als NLP Master Practitioner heb je toegang tot de NLP Trainers training.
nummer In de NLP Trainers training word je opgeleid tot ABNLP gecertificeerd NLP trainer. Hiervoor moet je 4 examens met een voldoende afronden.

(*) Voor het verkrijgen van het NLP (Master) Practitioner certificaat mag je maximaal 2 trainingsdagen missen.
De NLP diploma's voldoen aan verschillende eisen, erkenningen en accreditaties. Lees hier meer over accreditaties en erkenningen.

Trainingslocaties

Mind Academy heeft 5 trainingslocaties in Nederland:

LocatieInformatieavondPractitionerMasterTrainersIntensiveMaster in.
Abcoudedonderdagvoor- en najaarnajaar
Arnhemdonderdagvoor- en najaarvoorjaar
Alkmaardonderdagvoor- en najaarvoorjaar
Rotterdamdonderdaggehele jaarvoorjaarvoorjaar
Vughtdonderdagvoor-, najaar en winternajaar

Route

De routebeschrijving van de desbetreffende locatie vind je bij de verschillende locaties (de verschillende locaties, Abcoude, Alkmaar, Arnhem, Rotterdam en Vught).

Ja, elke lesdag tussen 13:00 en 14:00 wordt op de locatie een uitgebreid buffet neergezet waaruit je je lunch kunt samenstellen. De lunch bevat o.a. brood, salade, vruchtensappen en vaak ook iets warms erbij (soep of een snack). Wanneer je speciale lunchwensen hebt kun je dat aangeven, dan wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
Op al onze locaties kun je in alle ruimte en ontspanning zowel buiten als binnen lunchen.

Ja, op al onze locaties kun je gratis parkeren.

Veel cursisten gaan na afloop van een trainingsdag weer naar huis, sommigen kiezen ervoor om te blijven overnachten. Mogelijke plaatsen om de overnachten kun je vinden in het rechter zijmenu (onder het kopje Overnachten) bij de verschillende locaties, Abcoude, Alkmaar, Arnhem, Rotterdam en Vught .

Training

Ja, je hoeft geen specifieke achtergrond of opleidingen te hebben om met NLP te beginnen. De trainingen zijn op basis van werk- en denk niveau MBO / HBO.

Wat zijn de tijden van de trainingsdagen?

De NLP Practitioner, NLP Master Practitioner en NLP Trainers training duren 15 dagen. Deze trainingen zijn verdeeld over 5 blokken van 3 dagen (1 blok per maand). In de meeste gevallen vindt een blok plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. Soms geven we trainingen ook doordeweeks, meestal van woensdag t/m vrijdag.
Je bent welkom vanaf vanaf 09:00 uur.
09.15 - 09.30 uur: Koffie & thee
09.30 - 13.00 uur: Ochtendprogramma (pauze omstreeks 11.00 uur)
13.00 - 14.00 uur: Lunch
14.00 - 17.15 uur: Middagprogramma (pauze omstreeks 15.30 uur)

In de pauzes is er water, koffie en thee, en tijdens de middagpauze is er een lunchbuffet. Na de training is er de mogelijkheid om een drankje te drinken.

Wat is de inhoud heeft de training?

Het programma van de De NLP Practitioner training, NLP Master Practitioner training en de NLP trainers training
kun je vinden op de pagina van de training.

Een ideale groepsgrootte voor een 15 daagse NLP training is rond de 30 personen. De interactie die er is, de verschillende mensen in de groep en ieders specifieke voorkeuren maken dat er groepsdynamieken ontstaan die de training interessant maken en voorbeeld staan voor echte situaties. En dat is precies waar we NLP voor gebruiken.
De training wordt altijd gegeven door 2 vaste gecertificeerde NLP trainers, bijgestaan door een assistent trainer.
Het percentage man / vrouw wisselt per training maar ligt gemiddeld rond 35% man en 65% vrouw.
De leeftijd varieert tussen 20 jaar en 68 jaar. De meeste cursisten zijn tussen 32 en 55 jaar.
De beroepsgroep varieert. Sommige cursisten zijn ZZP-er of ondernemer, anderen werken in de zorg. We komen managers en directeuren tegen, mensen uit het onderwijs, logistiek, sporters, artistieke nederlanders, piloten, ambtenaren, mensen die 'tussen 2 banen in zitten', etc.

Alle NLP trainers van Mind Academy zijn internationaal gecertificeerde NLP-trainers en opgeleid volgens de standaarden van de ABNLP (American Board of NLP) en/of van de NVNLP (Nederlandse Vereniging van NLP). Arnold van Doorn is Master NLP trainer en bevoegd om de NLP Training voor trainers te geven en NLP-trainers te certificeren.

Data en agenda

In de agenda vind je de actuele startdata van de komende trainingen, klik daar dan op details om te zien hoe de afzonderlijke 15 dagen gepland zijn.
Als je graag een training wilt volgen maar niet alle data komen je uit, dan is het gemakkelijk om bepaalde dagen of een heel blok in een andere groep te volgen. Er zijn meer mensen die dat doen. De inhoud van de dagen zijn op elke locatie gelijk. De dagen kun je vinden op de pagina met lopende en nieuwe trainingen.

Gemiste dagen kun je inhalen in een andere training op dezelfde of andere locatie. Om je erkende NLP Certificaat te kunnen ontvangen mag je 2 dagen missen, maar dat is eigenlijk zonde. In een andere groep één of meerdere dagen inhalen wordt over het algemeen als erg interessant en boeiend ervaren.
Vaak loopt er een training op een andere locatie ongeveer gelijktijdig met de jouwe en kun je daar die dagen inhalen. Je kunt de dagen ook in een volgende training inhalen op dezelfde locatie. Je mag het nog inhalen tot 2 jaar nadat je training is afgelopen.

Er is geen studiebelasting bij de NLP Practitioner training en NLP Master Practitioner training.
Je leert NLP in de trainingsdagen en je kunt tussen de blokken door er direct mee experimenteren. In het eerste blok van de training worden leerdoelen vastgesteld en in het laatste blok worden deze leerdoelen getoetst. NLP gaat over jou en over mensen en die tref je overal aan. Je gaat nieuwe zaken zien en horen, zaken waar je je eerder niet bewust van was. In elke situatie (zakelijk of privé) kun je het geleerde inzetten.
Extra leren is niet nodig, maar het mag natuurlijk wel. Je krijgt bij de start van de training een uitgebreide manual waarin alles wat je leert beschreven staat. Deze krijg je ook in pdf. Er zijn ook veel interessante boeken te vinden over NLP en persoonlijke ontwikkeling.

Intervisie

Eén keer tussen de blokken door kom je in een intervisiegroep bij elkaar om ervaringen te delen en de NLP technieken te oefenen. De intervisie groepen worden het eerste blok in de training gevormd en mag jezelf samenstellen. Meestal vorm je een intervisie met ca 4-7 personen. De meeste cursisten nemen tussen de blokken door de behandelde stof door uit de NLP manual, dat zou je dan de enige studiebelasting kunnen noemen.

Ja, sinds 2005 zijn al onze trainingen altijd doorgegaan tot de Coronacrisis in 2020. We hebben toen besloten een aantal trainingen op te schuiven. Gelukkig gaan de trainingen nu weer allemaal door. Natuurlijk kun je ons altijd bellen als je vragen hebt.

Dat hangt ervan af wat belangrijk voor je is. brochure Je kunt ons altijd bellen of whatsappen. We staan je graag te woord!
Je kunt meer informatie lezen door bv de brochure hier downloaden

Misschien helpt het je om de ervaringen van onze Practitioner, Master of Trainerstraining cursisten te lezen.

Je kunt een NLP Informatieavond bezoeken.
Je ziet dan de ruimte, je maakt de trainers mee en je voelt of je een klik hebt. Maandelijks organiseren we op elke locatie op donderdagavond een NLP informatie avond. Dat betekent dat je in Abcoude, Alkmaar, Arnhem, Rotterdam en Vught elke maand een keer kunt langskomen vanaf 18.30 uur om kennis te maken met de trainer(s) en je vragen te stellen. Het is fijn als je je aanmeldt voordat je langskomt, dan rekenen we op je komst. Om 19.00 uur begint de workshop.

Aanmelden

Als je je wilt aanmelden voor een training, klik dan op de knop Aanmelden bij de trainingen in de agenda bij de locatie die je kiest Er verschijnt een formulier waar je je privé en eventueel zakelijke gegevens kunt opgeven. Na ontvangst van je inschrijving sturen we je de bevestiging van je deelname en factuur per email. Je bent dan ingeschreven voor deze training. Je kunt je een afwijkend factuuradres opgeven.

Soms zie je in de agenda dat een training qua opties en aanmeldingen vol is. Je ziet dan dat je je alleen kunt kiezen voor Op reservelijst. Er verschijnt een formulier waar je je privé en eventueel zakelijke gegevens kunt opgeven. Na ontvangst van je inschrijving sturen we je de bevestiging van je plaats op de reservelijst per email. Zodra er een plaats vrijkomt voor je, nemen we contact met je op zodat je een beslissing kunt nemen.
De kans dat er een plaats vrijkomt hangt af van het aantal aanmeldingen. We vermelden dat bij de status omschrijving van de training. Mocht je daar vragen over hebben, neem even contact met ons op.

Heb je nog geen 100% zekerheid of je kunt deelnemen of wil je een plaats reserveren, kies dan voor Optie nemen in de agenda bij de locaties. Er verschijnt een formulier waar je je privé en eventueel zakelijke gegevens kunt opgeven. Na ontvangst van je inschrijving sturen we je de bevestiging van je optie per email. Wij hebben nu een plaats voor je gereserveerd totdat je een beslissing hebt genomen.

De optie is tot 4 weken voor aanvang van de training geldig. Als de training bijna vol is, nemen we contact met je op zodat je een beslissing kunt nemen.

Financiën

Trainingen zijn niet meer fiscaal aftrekbaar voor particulieren, ook het STAP-budget is vanaf 8 juli 2023 niet meer beschikbaar.

Nadat je je hebt aangemeld via onze website krijg je per mail de bevestiging en de factuur. De factuur dient 2 weken voor aanvang van de training te worden betaald.

Nee, dat hoeft niet. Bij alle trainingen krijg je bij de start een uitgebreide en complete trainingsmanual. Met dit duidelijke lesmateriaal ben je perfect in staat de training te volgen. Je ontvangt de manual ook in PDF.
Voor extra verdieping kun je natuurlijk zelf boeken lezen. Dat is niet verplicht of nodig om de training te kunnen volgen.

Erkenning

Ja, de NLP diploma's van Mind Academy voldoen aan meerdere eisen, erkenningen en accreditaties. Lees hier meer over accreditaties en erkenningen.

Als je in het bezit bent van een gecertificeerd NLP Practitioner certificaat van een ander instituut, ben je natuurlijk van harte welkom in onze NLP Master Practitioner. We vinden het leuk als je voor ons kiest. Het is wel fijn om van tevoren even persoonlijk contact te hebben, zodat we verwachtingen kunnen afstemmen. Dat kun je doen door contact met ons op te nemen.
Hetzelfde geldt als je de Master ergens anders gevolgd hebt. Wanneer dat een erkende opleiding was, dan ben je van harte welkom om je aan te melden bij de NLP trainersopleiding.

Diverse vragen

Nee. NLP technieken zijn er voor iedereen, ze zijn logisch beschreven en praktisch toepasbaar op zowel zakelijk als professioneel gebied.

STAP budget

Nee, het STAP-budget is vanaf 8 juli 2023 helaas niet meer beschikbaar.

Eventuele nieuwe Covid (Corona) maatregelen

Je hebt op onze trainingslocaties vanaf 25 februari 2022 geen CTB nodig, de entree is vrij.

Onze trainingen, opleidingen en informatieavonden gaan door zoals gepland in onze agenda. Onze trainingslocaties zijn sinds 2020 ingericht volgens de geldende richtlijnen van het RIVM. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op. We vragen je bij griep- of verkoudheidsklachten thuis te blijven en bij twijfel thuis een zelftest doen.

Indien er door nieuwe maatregelen een bepaalde periode niet getraind kan worden, zullen de trainingsblokken één blok opschuiven en er zal er een nieuw blok worden toegevoegd aan de training. Bijvoorbeeld:
Blok 1 = Al gegeven
Blok 2 = Al gegeven
Blok 3 = Op deze data mogen we niet trainen
Nieuw blok 3 = Data blok 4
Nieuw blok 4 = Data blok 5
Nieuw blok 5 = Krijgt nieuwe data

'Live' trainingen

Indien er door nieuwe maatregelen een periode niet getraind kan worden, zullen de trainingsblokken een blok opschuiven en er zal er een nieuw blok worden toegevoegd aan de training. De trainingen gaan altijd 'live' verder, ze worden niet vervangen door online trainingen, zoom sessies of trainingen op video.