NLP Trainers training

Opleiding tot NLP Trainer

Heb je de droom om als gecertificeerd NLP trainer de NLP Practitioner training, NLP Master Practitioner training of eigen trainingen te gaan geven? Tijdens deze unieke en intensieve opleiding tot NLP trainer leer hoe je zelf NLP trainingen kunt ontwikkelen en geven. Na het behalen van het NLP trainers certificaat kun je, zelfstandig of bij een bestaand instituut, als NLP trainer aan de slag.

De officiële opleiding tot internationaal gecertificeerd NLP trainer

In deze ervaringsgerichte opleiding leer je te denken als trainer, ontwikkel je trainers- en groepsbewustzijn en creëer je enorme verdieping in je NLP kennis. De opgedane kennis en ervaring is ook toepasbaar in vele andere contexten.

Professionele én persoonlijke ontwikkeling

De grootste stap in je persoonlijke ontwikkeling kun je maken door trainingen te gaan geven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In deze NLP trainers training zullen allerlei patronen uit het verleden zichtbaar worden. Voor een groep staan werkt als een vergrootglas met betrekking tot persoonlijke thema’s en patronen. Er zal tijdens de training genoeg ruimte zijn om hier stappen in te maken.

Unieke All-in training

Elk instituut geeft zijn eigen vorm aan de NLP trainers training. Wij hebben er voor gekozen om de 15-daagse opleiding binnen een half jaar af te ronden. De examens vinden na afloop van de training plaats en je hebt maximaal 1 jaar de tijd om deze examens te doen. Zo kun je je eigen tempo bepalen. Deelname aan de training is inclusief de kosten voor de 4 examenonderdelen.

De trainers

De NLP Trainers trainingen worden geven door zeer ervaren NLP trainers van Mind Academy. De examencommissie, welke de examens beoordeelt, bestaat uit NLP Master trainer Arnold van Doorn en NLP trainer Marlies Winnips.

Erkende NLP Trainers training

Het NLP trainers certificaat is internationaal erkend door de American board of NLP. De training is op basis van werk- en denk niveau MBO / HBO.

Agenda

Klik op details voor de data van een specifieke NLP Trainers training. Je kunt je daar aanmelden of een optie nemen.

datumlocatieprijsplaatsen 
vr 06 sep 2024Rotterdam€ 3.990voldoendedetails
vr 05 sep 2025Abcoude€ 3.990voldoendedetails
vr 18 sep 2026Rotterdam€ 3.990voldoendedetails

Deelname aan de NLP Trainers opleiding

Om deel te kunnen nemen aan de NLP Trainers training dien je in het bezit te zijn van een erkend NLP Practitioner én NLP Master Practitioner certificaat. De deelnamekosten voor de training bedragen 3.990 euro en zijn vrijgesteld van BTW. De NLP Trainers training is inclusief:

 • Uitgebreide lunch
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Uitgebreide manual (ook digitaal in PDF)
 • Deelname aan intervisie groepen
 • Online NLP groepen
 • Toegang tot het Online Learning System van Mind Academy gedurende de training
 • Eenmalige deelname aan de 4 examenonderdelen binnen 1 jaar na afloop van de training
 • Certificaat van deelname
 • Bij slagen: Erkend internationaal NLP Trainers certificaat
 • De prijs is exclusief eventuele herexamens

Indeling

De NLP trainers opleiding duurt 15 dagen en is verdeeld over 5 blokken van 3 dagen. De totale training zal ongeveer 5 tot 7 maanden duren. De dagen duren van 09.30 uur tot plusminus 17.00 uur.

Programma

Je leert tijdens deze 'train de trainer' training diverse trainings- en presentatievaardigheden, je krijgt ervaring om voor groepen te spreken en je leert hoe je een NLP training kunt ontwikkelen. Je gaat vooral veel oefenen, ervaren en ontdekken hoe jij een complete trainer wordt. De complete trainer is een congruente trainer die cursisten inspireert en ze vakkundig voorbij beperkingen richting nieuwe mogelijkheden leidt. De complete trainer is een persoon die het verschil maakt. In het eerste blok van de training worden leerdoelen vastgesteld en in het laatste blok worden deze leerdoelen getoetst. Hieronder staat een greep uit de vele onderwerpen en thema's die in de training aan bod komen.

Trainings- en presentatievaardigheden

 • Presentatiestijlen
 • Gebruik van fysiologie, taal en tonaliteit
 • Podiumankers
 • Geven van demonstraties
 • Gebruik van metaforen (Miltonmodel)
 • Stellen van verdiepende vragen (Metamodel)
 • Het doen van interventies

Groepsdynamieken

 • Groepsprocessen (de 4 stadia)
 • Groepsrapport
 • Aansluiten op verschillende leerstijlen
 • Het creëren van stemmingen
 • Interne geleide processen
 • Omgaan met vragen
 • Systemisch denken

Ontwikkelen van een NLP training

 • Trainingsstructuren
 • Structuur van de NLP Practitioner training
 • Inrichting van de trainingslocatie

Trainersidentiteit

 • Wie wil jij zijn als trainer?
 • Inzicht in jezelf als trainer
 • Trainerscongruentie
 • Trainersstaat

Examens

De examens die bij deze officiële NLP Trainers training horen, kun je na afloop van de training in eigen tempo volgen. Je kunt aan deze examens deelnemen als je de NLP Trainers training hebt afgerond en minimaal 13 dagen hebt bijgewoond. Als je de examens binnen een jaar na je training doet, zijn er de eerste keer geen kosten aan verbonden. Om het internationaal gecertificeerde NLP trainers certificaat te ontvangen, moet je slagen voor de 4 afzonderlijke examenonderdelen, te weten:

1. Theorie-examen - Multiple choice (online)
2. Theorie-examen - Open vragen (2 keer per jaar op locatie)
3. Het geven van 2 demonstraties (zelfstandig op video)
4. Het geven van een NLP training (zelfstandig op video)

Examens zijn inclusief deelname

Vanaf de laatste dag van je NLP Trainers training heb je precies één jaar de tijd (we noemen dit het examenjaar) om zonder extra kosten éénmalig de 4 examenonderdelen uit te voeren en ter beoordeling aan te bieden aan de examencommissie. Als je binnen het examenjaar voor een specifiek examenonderdeel niet slaagt, dan kun je je voor dit specifieke onderdeel aanmelden voor het herexamen. Ook voor de examenonderdelen die je na het examenjaar wilt doen, kun je je aanmelden voor de herexamens. Aan de herexamens zijn wel kosten verbonden.

Uitleg examenonderdelen

1. Examenonderdeel 1: Theorie-examen - Multiple choice (online)
Je kennis van de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner training wordt getoetst via 70 multiple choice vragen, online. De inloggegevens ontvang je tijdens de trainerstraining. Je slaagt als je binnen 45 minuten minimaal 60 vragen goed hebt beantwoord.

Uitslag:Direct na afloop
Wanneer:Twee keer per jaar, in de maand voorafgaand aan examenonderdeel (2) Theorie-examen - Open vragen.

2. Examenonderdeel 2: Theorie-examen - Open vragen (op locatie)
Je kennis van de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner training wordt schriftelijk getoetst via een aantal open vragen op locatie.
Voorwaarde:Geslaagd zijn voor examenonderdeel 1.
Uitslag:Binnen 2 weken
Wanneer:Twee keer per jaar. Zie onderstaande agenda.

3. Examenonderdeel 3: Het geven van 2 demonstraties (op video)
Je moet kunnen laten zien hoe je een NLP technieken demonstreert voor publiek volgens de richtlijnen van de NLP Trainers training. Deze demonstraties neem je zelfstandig voor publiek op video op.
Voorwaarde:Geslaagd zijn voor examenonderdeel 1 en 2.
Uitslag:Binnen 6 weken
Wanneer:Voor dit (her) examen kun je je het gehele jaar aanmelden. Elke keer als je deelneemt aan dit examenonderdeel, krijg je 2 demonstratie onderwerpen toegewezen.

4. Examenonderdeel 4: Het geven van een NLP training (op video)
Je moet een 30 minuten durende NLP training voor publiek gegeven volgens de richtlijnen van de NLP Trainers training. Deze training neem je zelfstandig voor publiek op video op.
Voorwaarde:Geslaagd zijn voor examenonderdeel 1, 2 en 3.
Uitslag:Binnen 6 weken
Wanneer:Voor dit (her) examen kun je je het gehele jaar aanmelden. Elke keer als je deelneemt aan dit examenonderdeel, krijg je een trainingsonderwerp toegewezen..

Geldigheidsduur

Behaalde examenonderdelen blijven 3 jaar geldig.

Hoe vaak kan ik opnieuw examen doen?

Je kunt voor elke examenonderdeel maximaal 2 keer een herexamen doen.

Herexamens

Voor het examenonderdeel waarvoor je niet geslaagd bent, kan je je opnieuw aanmelden. De kosten hiervoor zijn:

 • Examenonderdeel 1: Theorie-examen - Multiple choice (online) : Geen kosten aan verbonden
 • Examenonderdeel 2: Theorie-examen - Open vragen (op locatie) : 100 euro (vrijgesteld van btw)
 • Examenonderdeel 3: Het geven van 2 demonstraties (op video) : 175 euro (vrijgesteld van btw)
 • Examenonderdeel 4: Het geven van een NLP training (op video) : 225 euro (vrijgesteld van btw)

Studiebelasting

De NLP trainerstraining is in combinatie met de examens een intensief traject. Wanneer je alle examens gaat doen, dan kun je rekenen op circa 10 uur studiebelasting per week (oefenen, feedback, intervisie, theorie leren, etc.), dat komt uit op zo'n 240 uur. Uiteraard je kunt er ook voor kiezen geen examens te doen en alleen de 15-daagse 'train de trainer' training te volgen.

Agenda examenonderdeel 2

datumtijdlocatieprijs 
di 08 okt 202419.30 - 21.30 uur Rotterdam€ 100 indien het een herexamen betreft Aanmelden  

Veel gestelde vragen

Heb je nog geen 100% zekerheid over je deelname of wil je een plaats reserveren, kies dan in de agenda voor Optie nemen. Wij reserveren een plaats voor je totdat je zekerheid hebt over je deelname. Als de training bijna vol is, nemen we contact met je op zodat je een beslissing kunt nemen.

Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe. We vragen je de factuur 10 dagen voor aanvang van de training te betalen.

Betalen in 5 gelijke termijnen is mogelijk zonder extra kosten. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan bij je aanmelding aan.

Voor het verkrijgen van het NLP Practitioner certificaat mag je maximaal 2 trainingsdagen missen. Als je een dag niet aanwezig kunt zijn, kun je deze in een andere groep op één van onze locaties inhalen. Dat kan zelfs tot 2 jaar na de afronding van jouw NLP training. Bekijk hier de inhaalmogelijkheden.

Heb je andere specifieke vragen? Kijk dan op de algemene FAQ pagina. Je kunt ons ook tijdens kantooruren bellen of een bericht sturen.