loading...
Algemeen / Agenda
Programma
Examens
Deelname / prijs

Heb je de droom om als gecertificeerd NLP trainer de NLP Practitioner training, NLP Master Practitioner training of eigen trainingen te gaan geven? Tijdens deze unieke en intensieve opleiding tot NLP trainer leer hoe je zelf NLP trainingen kunt ontwikkelen en geven. Na het behalen van het NLP trainers certificaat kun je, zelfstandig of bij een bestaand instituut, als NLP trainer aan de slag.

De opleiding tot internationaal gecertificeerd NLP trainer

In deze ervaringsgerichte opleiding leer je te denken als trainer, ontwikkel je trainers- en groepsbewustzijn en creëer je enorme verdieping in je NLP kennis. De opgedane kennis en ervaring is ook toepasbaar in vele andere contexten.

Professionele én persoonlijke ontwikkeling

De grootste stap in je persoonlijke ontwikkeling kun je maken door trainingen te gaan geven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In deze NLP trainers training zullen allerlei patronen uit het verleden zichtbaar worden. Voor een groep staan werkt als een vergrootglas met betrekking tot persoonlijke thema’s en patronen. Er zal tijdens de training genoeg ruimte zijn om hier stappen in te maken.

Unieke All-in training

Elk instituut geeft zijn eigen vorm aan de NLP trainers training. Wij hebben er voor gekozen om de 15-daagse opleiding binnen een half jaar af te ronden. De examens vinden na afloop van de training plaats en je hebt maximaal 1 jaar de tijd om deze examens te doen. Zo kun je je eigen tempo bepalen. Deelname aan de training is inclusief de kosten voor de 4 examenonderdelen.

De trainers

De NLP Trainers trainingen worden geven door zeer ervaren NLP trainers van Mind Academy. De examencommissie, welke de examens beoordeelt, bestaat uit NLP Master trainer Arnold van Doorn, NLP trainer Ellen van Laar en NLP trainer Marlies Winnips.

Erkende NLP Trainers opleiding

Het NLP trainers certificaat is internationaal erkend door de American board of NLP.

Agenda NLP trainers trainingen

Klik op details voor de data en details van een specifieke NLP Trainers training. Je kunt je daar ook aanmelden of een optie nemen.

2019 locatie prijs plaatsen  
vr 22 mrt Abcoude € 3.950 tijdelijk vol details
zo 02 jun Ibiza € 5.190 5 plaatsen details
2020 locatie prijs plaatsen  
vr 28 feb Abcoude € 3.990 voldoende details

Het programma van de NLP Trainers training

De NLP Trainers training in Nederland is verdeeld over 5 blokken van 3 dagen, de training op Ibiza is verdeeld over 2 blokken van 7 dagen. De dagen duren van 09.30 uur tot plusminus 17.00 uur.

Je leert tijdens deze 'train de trainer' training diverse trainings- en presentatievaardigheden, je krijgt ervaring om voor groepen te spreken en je leert hoe je een NLP training kunt ontwikkelen. Je gaat vooral veel oefenen, ervaren en ontdekken hoe jij een complete trainer wordt. De complete trainer is een congruente trainer die cursisten inspireert en ze vakkundig voorbij beperkingen richting nieuwe mogelijkheden leidt. De complete trainer is een persoon die het verschil maakt.

Onderwerpen

Hieronder staat een greep uit de vele onderwerpen en thema's die in de training aan bod komen.

Trainings- en presentatievaardigheden

 • Presentatiestijlen
 • Gebruik van fysiologie, taal en tonaliteit
 • Podiumankers
 • Geven van demonstraties
 • Gebruik van metaforen (Miltonmodel)
 • Stellen van verdiepende vragen (Metamodel)
 • Het doen van interventies

Groepsdynamieken

 • Groepsprocessen (de 4 stadia)
 • Groepsrapport
 • Aansluiten op verschillende leerstijlen
 • Het creëren van stemmingen
 • Interne geleide processen
 • Omgaan met vragen
 • Systemisch denken

Ontwikkelen van een NLP training

 • Trainingsstructuren
 • Structuur van de NLP Practitioner training
 • Inrichting van de trainingslocatie

Trainersidentiteit

 • Wie wil jij zijn als trainer?
 • Inzicht in jezelf als trainer
 • Trainerscongruentie
 • Trainersstaat

De examens in eigen tempo volgen

Vanaf 2019 vinden de examens na afloop van de 15-daagse NLP trainers training plaats. Je hebt maximaal 1 jaar de tijd (na afloop van de laatste trainingsdag) om de examens ter beoordeling aan te bieden. Daarna kun je je inschrijven voor de herexamens (behaalde examenonderdelen blijven geldig). Om het internationaal gecertificeerde NLP trainers certificaat te ontvangen, moet je slagen voor de 4 afzonderlijke examenonderdelen, te weten:

 1. Examenonderdeel 1: Theorie-examen - Multiple choice (online)
  De kennis van de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner training wordt getoetst via 70 multiple choice vragen, dit gebeurt online. Voor examenonderdeel 1 moet je geslaagd zijn om deel te nemen aan examenonderdeel 2. Twee keer per kalenderjaar kun je dit examen kosteloos doen (in de maand voordat examenonderdeel 2 wordt gegeven ).

 2. Examenonderdeel 2: Theorie-examen - Open vragen (op locatie)
  De kennis van de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner training wordt getoetst via een aantal open vragen (op locatie). Om hieraan deel te nemen moet je geslaagd zijn voor examenonderdeel 1. Twee keer per jaar wordt dit examen op de trainingslocatie gegeven.

 3. Examenonderdeel 3: Het geven van een demonstratie (op video)
  Je moet kunnen laten zien hoe je een NLP techniek demonstreert voor publiek volgens de richtlijnen die je in je training hebt geleerd. Deze demonstratie neem je zelfstandig voor publiek op video op. Om de demonstratie te kunnen laten beoordelen moet je geslaagd zijn voor examenonderdeel 1 en 2.

 4. Examenonderdeel 4: Het geven van een NLP training (op video)
  Je moet een 30 minuten durende NLP training voor publiek gegeven volgens de richtlijnen die je in de NLP Trainers training hebt geleerd. Deze training neem je zelfstandig voor publiek op video op. Om deze training te kunnen laten beoordelen moet je geslaagd zijn voor examenonderdeel 1, 2 en 3.

Herexamens

Als je voor examenonderdeel 1, 2 of 3 niet slaagt, moet je eerst dit examenonderdeel opnieuw doen voordat je verder kunt gaan met de andere examenonderdelen. Als je voor examenonderdeel 4 niet slaagt, moet je dit examenonderdeel opnieuw doen voordat we je kunnen certificeren als NLP trainer. Voor het examenonderdeel waarvoor je niet geslaagd bent, moet je je opnieuw aanmelden (deelname aan andere examenonderdelen blijft 1 jaar na afloop van de training geldig). De kosten voor deze examens zijn:

 • Examenonderdeel 1: Geen kosten aan verbonden
 • Examenonderdeel 2: 100 euro (vrijgesteld van btw)
 • Examenonderdeel 3: 175 euro (vrijgesteld van btw)
 • Examenonderdeel 4: 225 euro (vrijgesteld van btw)

Agenda theorie-examen: Open vragen

datum tijd locatie prijs  
wo 13 feb 2019 19.30 - 21.30 uur Abcoude € 100 Aanmelden  
wo 09 okt 2019 19.30 - 21.30 uur Abcoude € 100 Aanmelden  
wo 25 mrt 2020 19.30 - 21.30 uur Abcoude € 100 Aanmelden  

Agenda examen eindopdracht: NLP training geven

datum tijd locatie prijs  
wo 13 mrt 2019 09.30 - 17.30 uur Abcoude € 225 vol
do 14 mrt 2019 09.30 - 17.30 uur Abcoude € 225 Aanmelden  

Deelname aan de NLP Trainers training

Om deel te kunnen nemen aan de NLP Trainers training dien je in het bezit te zijn van een erkend NLP Practitioner én NLP Master Practitioner certificaat. De deelnamekosten voor de training in Nederland bedragen 3.950 euro en zijn vrijgesteld van BTW. De deelnamekosten voor de training op Ibiza bedragen 5.190 euro en zijn vrijgesteld van BTW. De training op Ibiza is inclusief verblijf, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner. De NLP Trainers training is inclusief:

 • Uitgebreide lunch
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Uitgebreide manual (ook digitaal in PDF)
 • Deelname aan intervisie groepen
 • Online NLP groepen
 • Toegang tot het Online Learning System van Mind Academy gedurende de training
 • Eenmalige deelname aan de 4 examenonderdelen binnen 1 jaar na afloop van de training
 • Certificaat van deelname
 • Bij slagen: Erkend internationaal NLP Trainers certificaat
 • De prijs is exclusief eventuele herexamens

Studiebelasting

De NLP trainerstraining is in combinatie met de examens een intensief traject. Wanneer je alle examens gaat doen, dan kun je rekenen op circa 10 uur studiebelasting per week (oefenen, feedback, intervisie, theorie leren, etc.), dat komt uit op zo'n 240 uur. Uiteraard je kunt er ook voor kiezen geen examens te doen en alleen de 15-daagse 'train de trainer' training te volgen.

Nog geen 100% zekerheid?

Heb je nog geen 100% zekerheid over je deelname of wil je een plaats reserveren, kies dan voor Optie nemen. Wij reserveren een plaats voor je totdat je zekerheid hebt over je deelname. Als de training bijna vol is, nemen we contact met je op zodat je een beslissing kunt nemen.

Betaling

Na ontvangst van je aanmelding sturen we de bevestiging en factuur per mail toe. We vragen je de factuur 14 dagen voor aanvang van de training te betalen. Betalen in 5 gelijke termijnen is mogelijk zonder extra kosten. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan bij je aanmelding aan. Bekijk de fiscale voordelen van het volgen van de NLP Trainers opleiding.

Dagen inhalen

Als je een dag niet aanwezig kunt zijn, kun je deze in een andere groep inhalen. Dat kan zelfs tot 2 jaar na de afronding van jouw NLP Trainers training. Bekijk hier de inhaalmogelijkheden.

Aanmelden

Klik op details van een specifiek training om je aanmelden of een optie te nemen.

2019 locatie prijs plaatsen  
vr 22 mrt Abcoude € 3.950 tijdelijk vol details
zo 02 jun Ibiza € 5.190 5 plaatsen details
2020 locatie prijs plaatsen  
vr 28 feb Abcoude € 3.990 voldoende details

Abcoude Amsterdam - Utrecht

Abcoude Amsterdam Utrecht


Onze NLP trainingen in de regio Amsterdam - Utrecht verzorgen we vanuit onze landelijke locatie Anna Haen in Abcoude

Introductieavond
donderdag 17 januari

Arnhem Arnhem - Nijmegen

NLP in Papendal Arnhem Nijmegen


In Gelderland in de regio Arnhem - Nijmegen verzorgen we onze NLP opleidingen in centrum Papendal

Introductieavond
donderdag 20 december

Bergen Alkmaar - Haarlem

Bergen Alkmaar


In Noord-Holland in de regio Alkmaar verzorgen we onze NLP trainingen vanuit Villa de Haaf in het bosrijke Bergen

Introductieavond
donderdag 10 januari

Rotterdam Rotterdam - Den Haag

Training Rotterdam


Onze opleidingen NLP in Zuid-Holland verzorgen we vanuit Lommerrijk (Hillegersberg) gelegen aan de Bergse Plas.

Introductieavond
donderdag 3 januari

Vught Den Bosch - Eindhoven

Vught, omgeving Eindhoven Den Bosch


In Noord Brabant in de regio Den Bosch - Eindhoven geven we onze NLP cursussen en in Huize Bergen in Vught

Introductieavond
donderdag 10 januari