Time Line Therapy® is ontwikkeld door Tad James door onderzoek te doen naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren. Ons onderbewustzijn rangschikt o.a. al onze herinneringen op tijdlijn.

Time Line Therapy®  bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Deze technieken worden vaak in therapie  gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Iedereen "heeft" een tijdlijn, dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste, en ook de beelden van de toekomst. We kunnen dit in-time of through time ervaren.

Aan deze herinneringen kunnen allerlei emoties gekoppeld zijn.  Als deze herinneringen belangrijk voor je zijn noemen we ze significant emotionele gebeurtenissen (SEG). Zowel positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld). Wanneer je op situaties bovenmatig emotioneel reageert, kan het zijn dat dit refereert naar eerdere herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van Time Line Therapy® kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je verleden wordt "opgeschoond". De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor je nu vrijer kunt reageren en gemakkelijker in je leven staat.

De andere grote kracht van Time Line Therapy® is de verandering van beperkende overtuigingen. Dit zijn waarheden waarvan je ooit hebt besloten dat ze van toepassing zijn en die je niet bekrachtigen.

Voorbeelden van zulke beperkende overtuigingen kunnen zijn, "ik ben geen goed huwelijk waard", "ik ben niet goed genoeg".

Stuur me dit artikel per email in PDF formaat


Voornaam
Verkeerde invoer
Achternaam
Verkeerde invoer
Emailadres *
Het emailadres is onjuist of nog niet ingevuld.