NLP voor managers - Paul Liekens

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een zeer werkzame methode van gedragsverandering waarmee uitstekende resultaten kunnen worden bereikt in de sfeer van management en bedrijfsorga­nisatie.

NLP helpt het potentieel van je medewerkers optimaal te benutten en zo het resultaat van je onderneming en het werkplezier van de mensen in de organisatie te vergroten.
Met behulp van NLP ontdek je hoe je de verschillen tussen collega"s en medewerkers als een verrijking van je eigen model van de wereld kunt leren ervaren.
Door bijvoorbeeld te leren 'upchunken" (een algemener standpunt in te nemen) kun je meer oog krijgen voor de gemeenschappelijke waarden voor elk individu en die laten samenvloeien met de missie en de visie van je bedrijf, zodat er een samenbundeling kan plaatsgrijpen en er een hecht team ontstaat.

Je kunt ook leren je doelstelling duidelijk te maken en de obstakels uit de weg te ruimen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. De meeste managementboeken zijn erop gericht de vaardigheden van een manager op te vijzelen en hem/haar technieken aan te leren waardoor een efficiënter gedrag ontstaat. In dit boek komt dit ook aan de orde, maar de auteur gaat veel verder, hij brengt de lezer tot aan het niveau van het 'zijn" en de identiteit. Daardoor kan dit boek voor de manager zelf, voor zijn medewerkers en voor de organisatie het startpunt vormen van een ingrijpend proces van transformatie en vernieuwing.

ISBN 9789020260045

Bestel bij Bol.com