Kies een erkende NLP opleiding bij jou in regio. Mind Academy verzorgt sinds 2005 NLP opleidingen op 5 locaties Nederland:

Welke opleidingen NLP geven wij?

In onze opleidingen NLP staat persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, het leren van de technieken en moderne communicatie vaardigheden centraal. Elke opleiding is erkend door de Nederlandse én Amerikaanse vereniging van NLP. Wij geven 4 officiële opleidingen waaronder de:

NLP Practitioner opleiding

NLP Practitioner training De 15 daagse NLP Practitioner opleiding is verdeeld in 5 blokken van 3 dagen en duurt 5 maanden. Deze NLP opleiding staat in het teken van communicatie, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt je bewust van de onbewuste sturing achter je communicatie en gedrag en je leert vaardigheden hoe je effectieve veranderingen kunt aanbrengen.


NLP Master Practitioner opleiding

NLP Master Practitioner opleiding De 15 daagse NLP Master Practitioner opleiding,is het vervolg op NLP Practitioner. Deze NLP opleiding wordt gevolgd door cursisten die meer verdieping willen in de NLP materie, nog bredere NLP en coaching technieken tot hun beschikking willen hebben, en vernieuwde inzichten in zichzelf en in hun drijfveren en motivatie willen krijgen.


NLP Trainers opleiding

NLP trainers training De officiële NLP Trainers opleiding is voor NLP Masters die zich als trainer willen bekwamen. Je doet veel ervaring op in het geven van trainingen, je krijgt feedback als trainer, ontwerpt zelf trainingen en leert omgaan met verschillende trainings-situaties. Deze NLP opleiding staat onder toezicht van een ABNLP Master trainer.Een greep uit de NLP Practitioner opleiding onderwerpen

In de NLP Practitioner opleiding starten we uiteraard met de basis van NLP, het NLP communicatiemodel, de basisframes en de vooronderstellingen van Neuro Linguistisch Programmeren.

De sleutels tot succesvolle communicatie

Je wordt je tijdens de NLP Practitioner nog meer bewust van de succesvolle en onsuccesvolle impact van je communicatie op jezelf en anderen.

 • Waarom komt je boodschap soms niet over?
 • Waar heeft dat mee te maken en wat kun je daaraan veranderen?
 • Hoe hebben gedachten invloed op je stemming

Via bewustwording, zintuiglijke scherpzinnigheid (verscherpt waarnemen) en het fenomeen rapport, maken we kennis met volgen en te leiden in communicatie. We leren af te stemmen op de verschillende voorkeuren (denkstijlen, representatie systemen) in communicatie met als effect dat je steeds meer grip hebt op het resultaat van jouw communicatie.

Nieuwe taalvaardigheden

Het gebruik van onze taal en het effect op de hersenen van de luisteraar is voornamelijk een onbewust proces. Je wordt je bewust in de NLP opleiding van de kracht van taal en hoe je taal op verschillende manieren kunt inzetten met als resultaat een totaal ander effect op je gesprekspartners. Via de vaardigheid downchunken (Meta Model) leer je om van de oppervlakte naar diepte-structuur in taal te gaan (via de juiste vraagstelling) en via upchunken leer je hoe je moeiteloos rapport en contact op kunt bouwen.

Onze overtuigingen

Via de Logische niveaus van Robert Dilts, onderzoek je je overtuigingensysteem en leer je een techniek om overtuigingen te veranderen (van beperkende naar bekrachtigende sturing).

Toekomst creëren

Je leert de sleutels voor succes en je kunt aan de slag gaan met het realiseren en verwezenlijken van je zakelijke of privé doelen, verlangens, plannen of dromen. Je leert de juiste veranderingstechnieken om om te gaan met wat je belemmert of tegenhoudt en je transformeert deze overtuigingen en emoties.

Onbewuste wereld bewust gebruiken

We gaan de primaire functies van het onderbewustzijn herkennen en meer en meer voor ons te gebruiken. Het onbewuste brein is een bron van talent en mogelijkheden.

Belemmerende onbewuste emoties

Iedereen heeft emoties gekend in zijn of haar leven. Zonder het bewust te weten of te herkennen kunnen deze emoties vanuit het verleden (denk aan angst, boosheid, schaamte, schuld, verdriet of teleurstelling) nog steeds een grote impact op jouw gedrag en communicatie hebben. Op wat we wel of juist niet doen, op wat we uit de weg gaan of wat we juist telkens weer creëren. Je krijgt in deze NLP opleiding veel inzicht in de werking hiervan en je leert de juiste technieken om deze invloed te veranderen.

Overige technieken en onderwerpen

Naast beschreven onderwerpen en technieken behandelen we nog veel meer in de NLP opleidingen. Denk daarbij o.a. aan:

 • Grenzen stellen of doorbreken
 • Waarneemposities
 • De structuur van gedachten: Modaliteiten en submodaliteiten
 • Associatie en dissociatie
 • Contrast analyse en mapping across
 • Swish patronen (verandering van gewoonten)
 • Ankeren (positieve stemmingen creëren en patronen doorbreken)
 • Context herkadering
 • Betekenis herkadering
 • Werken met delen
 • Visual squash (parts integration)
 • Time Line Therapy®
 • Familieopstellingen
 • Vele andere onderwerpen

Het resultaten van een NLP opleiding

Het uiteindelijke resultaat van een NLP opleiding overtreft vaak de verwachtingen. Onze cursisten ervaren meer innerlijke kracht, een hoger communicatieniveau, meer controle over hun eigen gedragspatronen en zijn beter in staat om diepgang in relaties aan te brengen, zowel privé als zakelijk. Daarnaast staan ze steviger in hun schoenen en hebben meer zelfvertrouwen. Bekijk ook de reviews van onze cursisten.

Wat leveren deze NLP opleidingen jou in ieder geval op?

 • Je bent in staat om beter/effectiever te communiceren met anderen (en jezelf)
 • Inzicht en verandering in je (beperkende) gedachten/overtuigingen, waarden en gedragspatronen
 • Het effectief aanleren en kunnen gebruiken van goede technieken
 • Meer positieve invloed kunnen uitoefenen binnen allerlei soorten relaties (thuis, werk, opvoeding, etc.)
 • Je focus aanscherpen, welke doelen je kunt stellen en hoe je deze gaat behalen
 • Je leven lang de zingeving van NLP ervaren en toepassen
 • Je maakt een grote sprong in persoonlijke ontwikkeling, waardoor je krachtiger en rustiger wordt om die dingen te doen waar jij een goed gevoel van krijgt

Kennismaken met onze trainers en opleidingen

Je bent van harte welkom om kennis met ons te maken op één van de NLP informatieavonden van Mind Academy.

Bekijk de agenda voor alle opleidingen