Geschreven door Gonnie Knoet – Conradi - Nijmegen

Review NLP training van Gonnie Knoet – Conradi - Nijmegen

Mijn insteek om NLP te gaan volgen was om voor mezelf meer zicht te krijgen op wie ik ben en waar mijn beperkende overtuigingen zitten.

Kan ik bijvoorbeeld met behulp van de vooronderstellingen en het NLP werkmodel een start maken om mezelf op 1 te zetten en dingen onder ogen durven zien?
Ik heb mezelf sterker gemaakt, het kind in mezelf weer teruggevonden (veel plezier, eindpresentatie gezongen en lekker doen waar ik blij van word en niet "people pleaser” blijven).
Daarnaast heb ik inzicht gekregen in mijn rol in een groep. Wat ik al wist werd nog eens een keer duidelijk: verbinder, bruggen bouwen en makkelijk contact/vertrouwen. Fijn om te herkennen omdat ik dit ook wel zie in mijn werk en in mijn persoonlijke omgeving, maar dit niet altijd "own”.
De opzet vind ik prima. De manual wordt gevolgd en er wordt theorie gedeeld en omgezet in praktische (eye-opening) oefeningen. Soms vond ik het vervelend als het later werd.
Het werkmodel is heel handzaam en fijn om mee te werken. De oefening leiden en volgen heeft voor mij diepe gevoelens opgeroepen.
De inzichten die ik kreeg van de oefening met Polariteiten was erg emotioneel. Deze oefening heeft, in combinatie met de familie-opstelling met blokjes, inzicht gegeven in mijn weerstand tegen ontvangen. Inmiddels lukt dat écht veel beter en kan ik ook complimenten ontvangen (en ervoor bedanken).
Het doorvoelen van zaken (door "simpel” op het woord te gaan staan en te voelen of het klopt, vind ik bijzonder en ga ik zeker vaker toepassen in mijn dagelijkse leven. Het was een hele fijne groep. Ik heb er echt een paar vriendschappen aan overgehouden waarmee ik kan sparren.
Tijdens de training was er een intervisiegroep, ik heb er nog een extra in het leven geroepen en deze laatste groep blijft met elkaar in contact om bij te praten, groei te bespreken en gewoon fijne dingen te delen. Nu laat ik de ervaringen meer binnenkomen/in de praktijk groeien.
De trainers Karin en Marieke zijn samen een gouden duo. De synergie die jullie laten zien is bijzonder. Alles loopt vloeiend in elkaar over en jullie zijn zo goed op elkaar ingespeeld. Heerlijk om mee te mogen maken. Ook de trainer in opleiding, Evelien, was er een van zien en handelen, warm en integer. Een hele fijne persoonlijkheid.

Gonnie Knoet – Conradi - Nijmegen