Talentgedreven onderwijs geven - Els Pronk

Talentgedreven onderwijs geven is een boek dat je kunt gebruiken als een speurtocht naar de leerkracht die jij graag wilt zijn. Je krijgt inzicht in wat jouw talenten zijn, hoe jij aan je veerkracht bouwt en zelfvertrouwen ontwikkelt.

Daarbij ontdek je in welke context jij het meest tot je recht komt.
Een krachtige leeromgeving voor je leerlingen creëren, lukt pas wanneer je ook als leerkracht stevig en krachtig voor de klas kan staan. Hoe kun jij er zijn voor je leerlingen, als een echte 'leer-kracht'? Een leerkracht die ondersteuning biedt, helpt kinderen om ten volle tot leren te komen. Maar ook de manier waarop jij naar je leerlingen kijkt kan voor hen een wereld van verschil zijn.
In het boek worden steeds twee sporen bewandeld. Jouw pad, want als jij sterk wordt van binnenuit, kun jij de beste versie van jezelf laten zien. Als jij ten volle je talent gebruikt, werkt dit inspirerend naar kinderen toe. En het pad van de kinderen, zodat je inzicht krijgt hoe je achter het gedrag van kinderen kunt kijken, hoe je talenten kunt ontdekken, en daarmee bouwt aan de veerkracht en het zelfvertrouwen van kinderen.
Het boek geeft handvatten hoe je dit elke dag in je werk als (toekomstig) leerkracht kunt gebruiken. Dit is wat leerkrachten over deze manier van werken vertellen: "Talentgedreven onderwijs geven geeft je handvatten om op een zeer prettige en veilige manier echt contact te maken met (jonge) kinderen. Via enkele (vaak eenvoudige) vragen, leer je kinderen beter kennen en kun je samen even stil te staan bij wie ze echt zijn. Daarbij ontdekken ze dat zij ontzettend veel talenten van nature in huis hebben.
Kinderen en ouders zijn vaak blij verrast. De werkwijze zorgt ervoor dat kinderen deurtjes voor je openzetten zodat je kunt onderzoeken waar het zichtbaar (vaak niet wenselijk of blokkerend) gedrag vandaan komt. Samen ga je dan op zoek naar de juiste oplossing of hulp die voor het kind gaat werken en vaak verrassend dichtbij te vinden is. Hiermee kun je als leerkracht en school echt het verschil maken en zie je het kind in zijn totaliteit! Je draagt bij in de groei van het kind als een uniek en bijzonder mens.

ISBN 9789023256779

Bestel bij Bol.com