Verander je overtuigingen - Robert Dilts

Robert Dilts studeerde bij Bandler, Grinder en Erickson en is co-auteur met Bandler en Grinder van het standaardwerk over NLP. Hij is een vooraanstaand onderzoeker en trainer op het gebied van NLP en ontwikkelde de derde generatie NLP waarop Andromeda de NLP-opleiding baseert.

Robert Dilts schreef talloze boeken, ontwikkelde software waarin NLP wordt gebruikt en werkt met biofeedback.
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een bekende en beproefde techniek voor verandering en herprogrammering. De bekende Amerikaanse trainer Robert Dilts richtte zich voornamelijk op het veranderen van je overtuigingen.
We zijn overtuigd van ons gelijk en overtuigd van heel veel dingen. Maar regelmatig blijken die niet waar. Overtuigingen zijn vooral lastig als ze je blokkeren in je functioneren. Als je ervan overtuigt bent dat je ziek bent, ben je ook ziek. Maar als je ervan overtuigd bent dat je beter wordt is de kans op genezing groot. De kracht van de placebo is hierop gebaseerd. Iedere arts weet dat als je de patiënt kunt overtuigen van zijn genezing, dat die genezing er kan komen. Als je denkt dat je voor de gek wordt gehouden, zal die overtuiging uitkomen. Denk je dat je relatie geen kans meer heeft, dan is dat ook zo. Maar ben je ervan overtuigd dat hij of zij de ware voor je is, dan geef je die relatie een kans.
De overtuigingen van anderen over ons maken het soms erg lastig. Je bokst tegen een onbekende vijand. Onze overtuigingen beïnvloeden onze intelligentie, gezondheid, relaties, creativiteit en noem maar op. Zijn we in staat om onze overtuigingen te veranderen, dan verander je negatief in positief. We kunnen het beeld dat de ander heeft veranderen en we kunnen een groep positief beinvloeden door de overtuigingen van die groep te veranderen.
Voor het veranderen van overtuigingen wordt dit boek vaak als basis voor veel NLP technieken gebruikt In dit boek tref je uitgebreid de verschillende modellen die Robert Dilts met veel succes gebruikt.

ISBN 9789055992010

Bestel bij Bol.com