Zó X - Marjolein Risseeuw

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie blijkt haar eigen kenmerken en wensen te hebben ten aanzien van werken:

1. De Babyboomgeneratie overweegt een 'tweede' carrière of een andere tijdbesteding qua werk.

2. Generatie X heeft behoefte aan zingeving op het werk, zij wil een goede balans tussen werk- en privéleven en vindt empathisch vermogen bij het leiding geven van belang.3. Generatie Y stelt hoge eisen aan haar zelfstandigheid en wil eigen verantwoordelijkheid.

4. En de Einsteingeneratie wil in volledige vrijheid van werk en tijd vooral beoordeeld worden op het eindresultaat.

Dit boek gaat over hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden.

Dit vraagt om nieuw leiderschap: Er zijn verbinders nodig die vier generaties van talenten kunnen faciliteren en inspireren tot betere bedrijfsresultaten in turbulente tijden. Deze nieuwe leiders moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden in een tijd van vergrijzing en vergroening, ook om de diversiteit aan medewerkerpotentieel te verzilveren.

Marjolein Risseeuw geeft aan de hand van concrete voorbeelden van huidige leiders, opdrachtgevers en collega's en vooral op basis van haar eigen ervaringen inzicht in de successen en valkuilen op weg naar verbindend leiderschap.

ISBN 9789055948475

Bestel bij Bol.com