Het Drama In De Moederschoot - Austermann en Austermann

Er is nog weinig bekend over hoe belangrijk de tijd in de buik van de moeder voor ons is. Een op de tien zwangerschappen begint met een tweeling.

Als een van de foetussen sterft, is dat voor de overlevende tweelinghelft een geweldige schok, waarvan hij of zij zich later niet meer bewust is. Er blijft een leegte in de ziel achter. De gevolgen van dit vroege verlies kunnen eenzaamheid, onverklaarbare schuldgevoelens en een onvervulbaar verlagen naar eenheid zijn. De verloren tweelinghelft wordt overal gezocht.

Het echtpaar Austermann, hij psycholoog en natuurgeneeskundig therapeut, zij sociaal-pedagoog, begeleiden in hun "Instituut fur Systemaufstellungen und Traumatherapie" volwassenen en kinderen middels familietherapie en organisatieopstellingen. Hun onderzoek en ervaringen in de prenatale psychologie heeft geleid tot dit boek met als doel "een aanzet te geven tot inzicht in de problematiek van de verloren tweelinghelft". De overlevende tweelinghelft ondervindt vaak gevoelens van eenzaamheid, schuld en bindingsangst zonder te beseffen dat de oorzaak ligt in de vaak zeer vroege dood van hun tweelinghelft in de moederschoot.
De auteurs gaan o.a. in op: zijn tweelingen echt zeldzaam?, van conceptie tot geboorte, waarnemingen en herinneringen van het embryo, waar blijft de overleden tweelinghelft, de symptomen, moeilijkheden en relaties van de alleengeboren tweelinghelft, therapievormen om de verloren helft te herontdekken en de weg naar heelwording. Hun uitgebreide, duidelijke en intrigerende, nieuwe informatie geënt op wetenschappelijk onderzoek, wordt aangevuld met een grote hoeveelheid cases.
Omdat de auteurs zich niet niet specifiek richten tot vakgenoten zijn deze nieuwe inzichten geschikt voor een breed lezerspubliek.

ISBN: 9789077247679

Bestel bij Bol.com