Hart tegen hard - Bert Hellinger

De laatste vijf jaar is een aantal titels van Bert Hellinger in het Nederlands verschenen waarin hij de techniek van familieopstellingen en de daarachter liggende filosofie uiteenzet.

Uit talloze familieopstellingen werd het Hellinger duidelijk dat het lot van individuele personen vaak nauw samenhangt met conflicten die tussen volkeren bestaan.
In deze strijd gaat het meestal hard tegen hard: beide zijden schromen niet met een rustig geweten mensen om te brengen, er beide evenzeer van overtuigd in hun recht te staan.
Ten onrechte, meent Bert Hellinger, want met een rustig geweten zijn er in de wereldgeschiedenis miljoenen slachtoffers gemaakt.

In Hart tegen hard analyseert Hellinger een aantal etnische conflicten en laat hij zien hoe familieopstellingen de weg kunnen wijzen naar goede oplossingen. Zijn uitgangspunt hierin wordt nogal eens bediscussieerd: hij meent dat zowel daders als slachtoffers te maken hebben met soms generaties lang bestaande verstrikkingen. Dit te erkennen en ook in een moordenaar een mens te kunnen zien (zoals in het christelijke 'Hebt uw vijanden lief') is voor Hellinger niet zozeer een ethisch als wel een praktisch gebod: de enige weg naar genezing.

ISBN 9789069637129

Bestel bij Bol.com

Meer boeken van Bert Helinger.