Beelden van de ziel - Daan van Kampenhout

Daan van Kampenhout correspondeerde geruime tijd met Bert Hellinger (auteur van onder meer De verborgen dynamiek van familiebanden) over de relatie tussen sjamanistische genezingsrituelen en systemische therapie. Deze briefwisseling leidde uiteindelijk tot het schrijven van Beelden van de ziel,

waarin het werk van Hellinger vanuit de optiek van het sjamanisme wordt behandeld.
De theorie van systemisch werk wordt steeds verduidelijkt met praktische voorbeelden:
- persoonlijke ervaringen van de auteur met rituelen in indianenreservaten in Noord-Amerika;
- anekdotes uit zijn studies bij traditionele medicijnmensen en sjamanen;
- ervaringen met cliënten en groepen, als begeleider van sjamanistische trainingen en seminars in familieopstellingen.

Beelden van de ziel schetst een duidelijk beeld van het werkingsveld dat aan sjamanisme en systemisch werk ten grondslag ligt.

'De hoofdstukken die je mij hebt toegezonden beschouw ik als een belangrijke bijdrage tot het begrijpen van de werking van de ziel in familieopstellingen. Je hebt antwoorden gevonden op vragen die mij al lang bezighouden. Sommige ervaringen zijn nu tenminste eindelijk te begrijpen. Dit wordt een bijzonder boek!' schreef Bert Hellinger aan de auteur.

Daan van Kampenhout (1963) studeerde bij verschillende traditionele sjamanistische leraren. Zijn ervaringen beschreef hij in Handboek sjamanisme en In de geest van het sjamanisme. Een Duitse vertaling van Beelden van de ziel is in voorbereiding.

ISBN: 9789069635149

Bestel bij Bol.com

Meer boeken van Daan van Kampenhout.