Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien - Ursula Franke

Opstellingen in de verbeelding: een verrijking voor iedere familieopsteller, systemisch therapeut of coach. Een boek dat nieuwe ideeën en wegen opent en daarmee een verrijking is voor ieder die opstellingen al kent of toepast.

De auteur heeft het werk van Bert Hellinger een nieuwe toepassingsmogelijkheid gegeven: dichter bij de client kan het niet komen.
Ursula Franke is een zeer ervaren therapeute die als één van de eersten met opstellingen in haar therapiepraktijk werkte. Zij is gepromoveerd op het werken met opstellingen in een therapeutische setting. In dit boek heeft ze haar jarenlange ervaring en ontdekkingen in de individuele opstellingen opgeschreven om te delen.
Een bijzondere en effectieve vorm van opstellingen die Ursula ontwikkeld heeft zijn de opstellingen in de verbeelding. De cliënt stelt zich, begeleid door de therapeut, innerlijk een opstelling voor. Ursula beschrijft daarbij haar eigen houding en werkwijze, een bijzondere combinatie van denken en invoelen, waarbij ze ook haar eigen lichaam als resonerend orgaan voor de dynamiek bij de cliënt gebruikt. Zo bouwt de cliënt, onder begeleiding van de therapeut, stap voor stap een opstelling en interventies op.
Het boek beschrijft uitgebreid de technieken die zij gebruikt. Er is ruime aandacht voor al die vragen die je je als begeleider tijdens een opstelling stelt. Zal ik verder gaan? Wat neem ik waar? Welke duiding geeft het? Hoe maak ik aantekeningen? Hoe rond ik af? De ervaringen en technieken in dit boek zijn voor iedereen die zijn basis verder wil verstevigen en uitbouwen.
Oorspronkelijk verschenen onder de titel 'Wenn ich die Augen schliesse, kann ich dich sehen'.

ISBN: 9789077290071

Bestel bij Bol.com