Het paard als leermeester - Petra Nelstein

Het paard als therapeutisch leermeester. De inzetbaarheid van dit edele wezen als helende schakel blijkt effectief te zijn. Maar waarom neemt het paard hierin zo'n bijzondere plek? Wat is de formule?

Is het zijn kuddegedrag, sensitiviteit, kracht, of de tot de verbeelding sprekende mystieke wereld die achter het paard schuilgaat?
Petra Nelstein, werkzaam op het gebied van mens-dierverbinding, heeft uitgebreid onderzoek verricht naar het paard en zijn rol in therapie. Om een zo transparant mogelijk beeld te krijgen van deze hedendaagse therapievorm – ook wel bekend als equitherapie of Equine Assisted Therapy – heeft ze diverse deskundigen geïnterviewd. Zo wordt hiermee voor het eerst actuele informatie geboden over deze groeiende therapievorm in Nederland.
Het eerste boek van Nederlandse bodem met verhalen en inzichten over een therapievorm met behulp van het paard in de mens-dierverbinding
Gebruik makend van haar netwerk en ervaringen met paarden heeft zij zich als onderzoeksjournalist verdiept in een dynamische vorm van begeleiding, met het paard als therapeutisch leermeester of co-therapeut.

ISBN 9789020203530

Bestel bij Bol.com