Geschreven door Marcel Kars - Leiden

Review NLP training Marcel Kars uit Leiden

Na al veel aan zelfontwikkeling te hebben gedaan had ik op een gegeven moment het gevoel dat ik iets miste. Dit gevoel werd versterkt door momenten dat ik in mijn omgeving geen aansluiting meer vond. Op aanraden van een goede vriendin ben ik bij de kennismakingsavond van de Mind Academy geweest.

Deze avond gaf mij voldoende vertrouwen in de cursus, dat ik mij direct voor de NLP Practitioner training heb ingeschreven. Aansluitend heb ik de Master gevolgd.
Wat NLP in essentie voor mij gedaan heeft is terug gaan naar de bron waar alles begint: bij mezelf. Ik heb leren (in)zien dat alles wat ik geef of teruggeef aan mijn omgeving iets bij die ander teweeg kan brengen. Dus als ik mezelf niet bewust ben van wat ik doe (houding) en wat ik zeg kan er een communicatiestoornis ontstaan. Of dit nu zakelijk is of privé, dat maakt voor de discussie niets uit.
Dit besef en later het inzicht is de basis geweest voor een hele intensieve maar ontzettend mooie reis. Een reis met veel ontmoetingen, (h)erkenning bij mezelf, maar ook bij mijn medecursisten. Raakvlakken te over. Een achtbaan die uiteindelijk heel veel balans in mijn leven heeft gebracht. Alles wat je bij NLP leert kun je zowel privé als zakelijk toepassen: het één kun je niet los zien van het ander omdat het je eigen persoon betreft.
De manier waarop de coaches van de Mind Academy met gevoelige onderwerpen omgaan, de grootte van de groep waardoor iedereen in staat is om aansluiting te vinden heeft mij zoveel veiligheid geboden zodat ik de mogelijkheid heb gehad een confrontatie met mezelf aan te gaan.
Door met veel aandacht de stof te oefenen ontstaat er spelenderwijs inzicht in en gevoel bij NLP. Een aanrader voor iedereen die graag een nieuwe stap in zijn leven wil maken.
Wat NLP verder teweeg kan brengen? Ik ben in de tussentijd ruim 28 kilo afgevallen, schrijf zo nu en dan gedichten en heb ontdekt dat de Argentijnse Tango toch echt wel een passie is waar ik niet meer zonder kan.

Marcel