Geschreven door Mark Boetje - Heiloo

Review NLP training Mark Boetje uit Heiloo Mijn reden om NLP te doen was dat ik merkte dat ik op sommige aspecten van privé en werk niet verder kwam, terwijl ik wel merkte dat er een obstakel was. Dan doe je wat je altijd al deed, en krijg je wat je altijd al kreeg.

Als je er al een tijd tegenaan loopt weet je dat het niet vanzelf weggaat, en dat het zonder hulp blijkbaar ook niet lukt. Maar welke hulpmiddelen neem je dan? De bekende heb je al een tijd, maar dat helpt dus niet (anders geen obstakel). Dus na wat tips en rondsurfen op internet ben ik bij NLP uitgekomen.

Wat mij hierbij aansprak is dat het géén diepgaande psychologische sessies zijn maar werken met dagelijks toepasbare technieken die uit het echte leven gegrepen zijn. Én je werkt met elkaar in groepsverband.
Ik koos voor Mind Academy omdat :
1) Gecertificeerd, dus professionals die mij gaan helpen
2) Op de recensies zag ik iemand die ik ken en uit dezelfde werkkring kwam
3) Ik zag ook een trainer die ik kende uit dezelfde werkkring, dus herkenning en "soortgelijke mensen”
4) Lekker in de buurt (Bergen)

Het fijne aan de NLP training vind ik dat er veel verschillende methoden/technieken worden aangeboden zodat er ook iets te kiezen is. Niet alles past iedereen tenslotte. Ook mooi: heel veel verschillende soorten mensen. Hierdoor is er ook veel verschillende input waar je veel van leert. En direct toepasbare technieken, die je zelf ook kunt doen direct na de training. Ook heel belangrijk: zeer goede trainers die niet alleen de technieken beheersen maar ook heel goed tijdens de training zien wie wat nodig heeft. Enorm waardevol!
Ik heb inzicht gekregen in waar mijn obstakels vandaan komen, en hoe ik er anders/beter mee om kan gaan. Tevens heb ik nu technieken paraat waar ik ook in andere situaties mijn voordeel mee kan doen.
Misschien riskant/arrogant om op te schrijven maar ik geloof dat ik er daadwerkelijk een prettiger en beter mens van ben geworden!

Mark