Geschreven door Jolanda Hohensteijn - Westknollendam

Review NLP training Jolanda Hohensteijn - Westknollendam Jarenlang stond ‘iets’ met NLP op mijn ‘to-do’-lijstje. Altijd kwam er wel wat tussen: andere opleidingen, geen tijd, geen geld, drukte in mijn leven etc.

Toen besloot ik: ‘het moet nu’. Ik had van een collega enthousiaste berichten gehoord over Mind Academy .
Ze hebben niet al te grote fijne groepen, betrokken en zeer deskundige trainers, prachtige locaties en goed lesmateriaal. Ik heb contact opgenomen en ik kon na een week al beginnen!
Tijdens de Practioner- en de Master-opleiding heb ik ontdekt dat ik geen ‘to-do’ had moeten maken maar een ‘wensenlijst’: wat heb je nodig, wat is goed, wat past. Toen ik die beslissing genomen had begon de oude energie weer te stromen. Ik kwam weer in contact met mezelf, oude wensen, dromen, blijheid en mijn ouders. Niet dat dat een heel moeizame relatie was maar toen ik besefte dat ik mijn oude gedrag (vasthouden, gelijk willen hebben etc.) los kon laten en door anders te communiceren er veel meer mogelijk was wist ik: ‘dit klopt’.
Het hele traject kwamen er blokkades voorbij die ik op kon ruimen, anders naar kon kijken en los kon laten. Geholpen door hele goede oefeningen, de trainers en de groepsdynamiek. Wauw, wat is dat fijn: in een hechte groep jezelf weer ontdekken. En wat is het leuk om te ontdekken dat kennis over taal, de techniek van communiceren je zoveel kan brengen. En niet alleen mij: mijn omgeving vindt mij nog leuker!
Ik ben echt weer in contact met mijn zelf, mijn kwaliteiten en wensen.
Een to-do lijstje is heel handig, maar interessanter is om te onderzoeken welke wensen (en blokkades) daar achter zitten. Het NLP traject en de Mind Academy hebben van mij weer mezelf gemaakt.

Jolanda