Geschreven door Paul Lambregts - Almere

Review NLP training Paul Lambregts uit Almere In het verleden al eens overwogen een NLP training te doen en begin dit jaar heb ik besloten dit te gaan volgen bij MindAcademy. Ik kijk hier met warme gevoelens op terug.
Beter begrijpen van de ander en jezelf om daarmee communicatie te verbeteren.

Maar ook het duidelijker krijgen van je eigen vooronderstellingen waren voor mij onderwerpen waarmee ik de training NLP Practitioner inging. Mooi aan de training is dat het spectrum van onderwerpen en ervaringen dat gedeeld wordt veel breder is dan je persoonlijke startpunt. Dit helpt enorm om je inzichten te vergroten t.a.v. eigen ervaringen en daarmee stappen te maken in je persoonlijk groei en uitdagingen. Waar je mogelijk niet primair voor komt, kan wel op je (bewuste) pad komen en je vooruit helpen. Een mooi groeiproces tijdens de training. Voor mijzelf is dit (naast mijn originele doelstelling) het optimaliseren van mijn balans tussen ratio en emotie.

De training heb ik ervaren als:

  • Waardevol - Inzichten die je de rest van je leven helpen in communicatie met anderen en het nemen van beslissingen.
  • Boeiend - Delen van levenservaringen en daadwerkelijk ervaren van elkaars persoonlijk groeiproces.
  • Bijzonder - Nieuwe ervaringen die je in je dagelijkse leven minder snel tegenkomt (en die verschillen van persoon tot persoon). In een groep van gemotiveerde mensen zowel gezamenlijk als individueel werken aan persoonlijke uitdagingen en elkaar hierbij oprecht helpen.
  • Respectvol - Naar de ander en naar jezelf toe. De trainers creëren een atmosfeer die ruimte biedt om te delen en te helpen. Dit wordt overgenomen door de groep.
  • Verruimend - Nieuwe inzichten die je waarneming verruimen en zicht op mogelijke oplossingsrichtingen. Het comfortabel uit je comfort zone gaan en je stretch-zone op gaan zoeken. Prachtig!
  • Verrijkend - Nieuwe ervaringen, aangereikte technieken en bijbehorende theoretische achtergronden versterken je persoonlijke basis voor uitdagingen die nog op je pad komen.

Mijn ervaring (door 1 weekend in een andere groep mee te maken) is dat bovenstaande ook geldt voor andere groepen.
Zeer belangrijke rol is gespeeld door de trainers die professioneel, complementair t.o.v. elkaar en stimulerend voor de groep een open atmosfeer hebben weten te creëren. Enorm veel dank en waardering voor de waardevolle, boeiende, bijzondere, respectvolle, verruimende en verrijkende momenten!