Geschreven door Johan Kools - Leiderdorp

Review NLP Master opleiding Johan Kools

Met veel plezier heb ik de master opleiding NLP gevolgd. De NLP trainers Arnold van Doorn en Ellen van Laar heb ik ervaren als zeer professionele trainers die zich het gedachtegoed van NLP zozeer hebben eigen gemaakt dat ze NLP 'ademen'.

Ze brengen de theorie - die toch al door observatie en analyse van succesvol gedrag ontstaan is - voortdurend in praktijk en maken NLP daarmee eenvoudig toegankelijk en toepasbaar voor iedereen in de zaal. Ze doen dat bovendien uiterst zorgvuldig, met respect en mededogen. Ik heb het gevoel dat er niets aan hun aandacht ontglipt.

Ze creëren vertrouwen om te springen, geven een duwtje en staan klaar om je op te vangen als dat nodig mocht zijn. Simpele inzichten als 'ieder heeft zijn of haar kijk op de werkelijkheid', of 'ga aan de oorzaakkant staan als je iets wil veranderen', en 'er is geen goed en er is geen slecht' hebben - nu ik ze werkelijk leef - mijn leven een stuk eenvoudiger en plezieriger gemaakt.

Ik heb de cursusdagen als uitjes ervaren. Intensief én relaxed. We waren met elkaar op stap. De reis was even belangrijk als de bestemming. Ach, die bestemming; dichterbij dan ik vermoedde. Mooi om samen op pad te zijn. Het pad is mooi. Mensen zijn mooi.

Johan