Stand-Up Filosoof - René Gude

Stand-Up Filosoof - het boek van de op 13 maart 2015 overleden René Gude.
René wordt de Denker des Vaderlands genoemd. Hij combineert zijn enorme hoeveelheid filosofische kennis aan een heerlijk gevoel voor humor.

Voor dit boek vuurde Wilma de Rek, journalist van de Volkskrant, honderden vragen af op René Gude. Ze gaan over leven, liefde, cynisme, kennis, aardigheid, de ander, de naderende dood, de (on)tembare ziel, diep-menselijke emoties en veel meer.
René Gude staat voor humor en filosofische wijsheid. Het maakt Gude tot misschien wel de meest spraakmakende Nederlandse filosoof van dit moment. Hij maakte deel uit van filosofisch elftal van Trouw, gaf lezingen op Lowlands, sprak in filosofische cafés, trad op bij TEDx en schreef vaak in Filosofie Magazine, het tijdschrift waarvan hij hoofdredacteur was voordat hij als directeur bij Internationale School voor Wijsbegeerte aantrad. Hij trad ook op bij de Filosofienacht en deed daar aan Stand-up Philosophy: losjes improviserend de (levens)vragen van het publiek beantwoorden door te putten uit de opgedane wijsheid en de schatkamer van de filosofie.

ISBN 9789491693014

Bestel bij Bol.com