De 5 kindconclusies - Lisette Schuitemaker

Als je dit boek leest, krijg je het gevoel dat Lisette Schuitemaker dwars door je heen kijkt. Alsof zij weet dat je soms stiekem 300 gram chocolade in één keer naar binnen propt.

Dat je helemaal gek wordt als andere mensen iets weten wat jij niet weet. Dat je die treuzelende cassière wel voor haar kop kunt slaan. Of dat je eigenlijk met je hoofd heel ergens anders bent. En hoe hard je hoopt dat er ooit iemand zal zijn die van je houdt zoals je echt bent.
Een lange zoektocht naar de oorsprong van haar eigen gevoelens inspireerde de schrijfster haar ervaringen te delen in dit boek. Aan de hand van sprekende verhalen uit haar praktijk laat zij zien hoe kindconclusies werken bij iedereen.
De 5 kindconclusies vertelt je precies wat je denkt. Maar ook hoe je anders kunt leren denken. Dit boek is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de basis van z'n gedachten.
De theorie van de "kindconclusies" is gebaseerd op de "karakter-defensiestructuren" van de Oostenrijks-Amerikaanse psychiater, seksuoloog en psychoanalyticus Wilhelm Reich. In de jaren 20 omschreef hij de gedachtepatronen die hij signaleerde bij zijn cliënten. Schuitemaker heeft deze beschrijvingen nu toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.

ISBN 9789079138050

Bestel bij Bol.com

Ook interessant, het kaartspel: