Oplossingsgerichte coaching - Louis Cauffman

De moderne coach is een duizendpoot. Toch is de hoofdtaak simpel: training geven en coachen.
Maar ze is ook inspirator, mentor en gids van sporters. Ze is scout, stelt selecties samen en bepaalt de tactiek. En ze geeft leiding aan het begeleidingsteam.

In welke rollen blink jij van nature uit en welke wil je nog ontwikkelen? En met welke coachfilosofie breng jij eenheid in deze waaier van rollen, zodat je authentiek en sturend kan functioneren? Het is niet alleen belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen functioneren, je zult ook uw sporters goed willen kennen. In een goed (top)sportprogramma staat de sporter immers centraal.
Hoe communiceer jij je plannen en inzichten? Totaalcoachen XL geeft antwoord op al deze vragen en meer: je leert coachen met ActionType®, een benadering die niet alleen inzicht verschaft in je eigen voorkeurshandelen en dat van je sporters, maar ook concrete handvatten aanreikt om hun mentale, emotionele en motorische voorkeuren zo met elkaar te verbinden dat zij op hun best kunnen zijn.
Met ActionType lever je maatwerk aan individuele sporters en teams. Dit boek is een rijk geïllustreerd handboek waaruit je een leven lang kunt putten. Een boek dat ook voor sporters een echte eyeopener is.
Met bijzondere bijdragen van onder meer Anky van Grunsven, Arnold Vanderlyde, Dennis Bergkamp, Danny Heister, Gerard Kemkers, Jacco Koops, Jacco Verhaeren, Josy Verdonkschot, Pieter van den Hoogenband, Remy Reynierse, Ruben Houkes en Sjef Janssen.

ISBN 9789054723493

Bestel bij Bol.com