NLP ervaring | Wat drijft een natuurkundige tot nlp

Review NLP training Pascal Bloemen  - Eindhoven Vroeger had ik niet echt oog voor zogenaamde soft skills, ik bleef er zelfs van weg. Koetjes en kalfjes praatjes vond ik zinloos, ik sloot me af.

Het ging om studeren, fysica, wetenschap, ratio en logica. Logica overwint alles was mijn credo.
Logica heeft er nu een softe component bij gekregen. Wat ik vroeger bijvoorbeeld stom vond roept nu mijn nieuwsgierigheid op.
Ik ben over NLP gaan lezen omdat ik het machtig interessant vind om inzicht te krijgen in de processen die zich afspelen in communicatie.
Wat maakt dat je iets doet of niet doet? Waarom krijgt de ene persoon een goede beoordeling en een ander (die minstens zo goed werk doet) niet? Waarom zijn bepaalde mensen meer charismatisch dan andere? Wat maakt dat je een klik voelt met de ene persoon en niet met de ander? Dat gevoel een denk proces is waar jezelf veel meer invloed op hebt dan je denkt etc.
Na al redelijk wat gelezen te hebben over het onderwerp en praktische toepasbaarheid en controleerbaarheid me duidelijk was, constateerde ik bij mezelf dat niet alleen mijn enthousiasme maar bleef toenemen maar ik realiseerde me ook dat ik NLP niet alleen uit boeken en Youtubes kon leren.
Ik merkte dat ik meer nodig had en ik wist dat in oefenen en doelgerichte interactie met mensen de sleutel lag tot de werkelijke echte waarde van de theorie. Zoals ik ergens las: “Je kunt een kaart hebben naar een goudschat maar pas vanaf het moment dat je daadwerkelijk op weg gaat en gaat zoeken krijgt de kaart pas echt zijn waarde”. En zoals een experimenteel fysicus betaamd moeten theorieën in de praktijk geverifieerd en uitgetest worden. Maar oefenen met mensen uit mijn omgeving en het zelf ondergaan van oefeningen is niet iets wat ik gemakkelijk deed in privé.

Mind Academy bood mij hierin een warm bad, een fijne omgeving met leuke mensen en met zeer kundige en betrokken trainers.
De opzet om via een aantal weekenden van drie dagen achter elkaar helemaal ondergedompeld te worden, weg van de drukte uit mijn eigen leven, om mezelf volledig te kunnen focusseren vond ik een opzet waar ik me goed bij voelde. Ook de tijd tussen de blokken was goed om de stof en de ervaringen te laten bezinken. Wat ik niet helemaal voorzien had was dat ik in aanraking kwam met een groep mede cursisten met een hele grote diversiteit. Mensen met hun eigen soms verbazende, soms dramatische en respect afdwingende levenservaringen en hun eigen inzicht en manier van benaderen en omgaan met zaken. Dit heeft mij heel erg duidelijk verrijkt. Nu ik de opleiding af heb voelt het alsof ik in 5 maanden tijd 10 jaar levenservaring heb toegevoegd.

Ik sta wijzer, zachter en opener in het leven, mijn ratio-gevoel balans is evenwichtiger, ik kan gemakkelijker improviseren in gesprekken en ik voer betere en andere gesprekken.
Ik kijk vol verwachting naar de toekomst!

Pascal - Eindhoven

Abcoude Amsterdam - Utrecht

Abcoude Amsterdam Utrecht


Onze NLP trainingen in de regio Amsterdam - Utrecht verzorgen we vanuit onze landelijke locatie Anna Haen in Abcoude

Introductieavond
do 15 juni

Alkmaar Den Helder - Haarlem

Alkmaar


In Noord-Holland geven we onze NLP trainingen in het boutique hotel Fallon in Alkmaar in het Westerpark vlakbij het centrum

Introductieavond
do 22 juni

Arnhem Arnhem - Nijmegen

NLP in Papendal Arnhem Nijmegen


In Gelderland in de regio Arnhem - Nijmegen verzorgen we onze NLP opleidingen in topsport centrum Papendal

Introductieavond
do 6 juli

Rotterdam Rotterdam - Den Haag

Training Rotterdam


Onze opleidingen NLP in Zuid-Holland verzorgen we vanuit Lommerrijk (Hillegersberg) gelegen aan de Bergse Plas

Introductieavond
do 22 juni

Vught Den Bosch - Eindhoven

Vught, omgeving Eindhoven Den Bosch


In Noord Brabant in de regio Den Bosch - Eindhoven geven we onze NLP cursussen en in Huize Bergen in Vught

Introductieavond
do 15 juni