Geschreven door Marianne Hoogweg - Heemskerk

Review NLP training Marianne

Bij aanvang van de NLP Practitioner training stond ik zeer sceptisch in het leven. Theoretisch wist ik altijd al dat er meer was tussen hemel en aarde maar eigenlijk deed ik daar helemaal niets mee. Ik ging er vanuit dat een mens is zoals hij is. Ik ging er heen om kennis te vergaren om deze toe te passen in mijn huidige leven en werkwijze. Wat had ik het mis zeg!!!

Door het enthousiasme van de trainers werd ik meegenomen naar een manier van denken en ervaren die mij een totaal nieuwe kijk op het leven hebben gegeven. Bij aanvang stond ik aan het begin van een lange weg. Maar toen ik aan het einde van de cursus de horizon had bereikt bleken daar een miljoen nieuwe wegen en mogelijkheden voor mij open te staan.

Pas aan het einde van de cursus vielen bij mij de kwartjes (ja, ja het waren er meer!) Door privéomstandigheden bleek ik plotseling veel gevoeliger voor de materie. Deze overviel mij dan ook als een donderbui. Dat was even wennen! Ik kan oprecht zeggen dat het mijn leven en vooral mijn visie op het leven heeft veranderd. Er is niet "meer tussen hemel en aarde”, er is heel veel meer veel tussen hemel en aarde (overigens niets zweverig)!!!

Ik heb even getwijfeld om deel te nemen aan de Master Practitioner. Niet omdat het mij niet interesseerde maar ik was van mening dat ik de Practitioner nog niet helemaal onder de knie had. Door met een medecursist maandelijks de syllabus nog een keer door te nemen en alle oefeningen en materie nog eens helemaal tot me door te laten dringen kan ik eigenlijk niet wachten tot het weer september is.

Ik heb een heleboel lieve en fijne mensen mogen ontmoeten die mij met hun ervaringen diep hebben geraakt. Bovendien heb ik er een hele warme vriendschap aan overgehouden.

Een NLP training is absoluut een aanrader. Het verrijkt je leven, maar vooral de eventuele kortzichtigheid van jezelf, je relativeringsvermogen en ... je geluk!!!

Marianne - Heemskerk