Geschreven door Sascha van Leeuwen - Lemmer

Review NLP training Sascha van Leeuwen

Eigenlijk ben ik redelijk "blanco” met de opleiding NLP Practitioner begonnen. Natuurlijk had ik wel over NLP gehoord en er ook met anderen over gesproken. Mijn intentie was echter om er zoveel mogelijk "open minded” in te stappen, en het gewoon te laten gebeuren.

Van nature heb ik al een enorme interesse in persoonlijke ontwikkeling en waarom mensen de dingen doen die ze doen? Wat beweegt de mens? Hoe kom je echt in contact met jezelf en met elkaar? Wie ben je? Wie ben ik? Wat wil ik? Waar word ik blij van? Hoe haal ik het beste uit mezelf? Welke rol neem ik in binnen relaties, en waarom?
NLP sluit hier perfect op aan. Ik kwam met enthousiasme en een grote portie nieuwsgierigheid binnen en ik heb van elke seconde genoten. Niet alleen heb ik de groep als heel bijzonder ervaren (zo bijzonder hoe je in zo’n korte tijd zo hecht kan worden met een groep mensen die je nog nooit eerder ontmoet en gesproken hebt). Ook de trainers zijn enorm inspirerend en weten met veel humor je een spiegel voor te houden. Ze geven je tools en handvatten om in je dagelijkse leven mee aan de slag te gaan. Want het grote werk begint als je weer "terug” bent in je eigen leven. De trainingsweekenden in Bergen (op een prachtige locatie!) boden een warme en veilige omgeving om te leren, te oefenen en te ervaren.

NLP heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen in mijzelf, mijn gezin van herkomst, alles wat ik tot nu toe heb gedaan, de rollen die ik heb vervuld, het werk dat ik heb gedaan, de studies die ik heb gevolgd, de mensen die ik heb ontmoet, de relaties die ik ben aangegaan, de organisaties waar ik werkzaam ben geweest en de keuzes die ik heb gemaakt, tot wie ik nu ben.

Het is vaak confronterend maar als je de uitdaging aandurft om met jezelf aan de slag te gaan, en naar jezelf te kijken en naar je interactie met andere mensen, dan brengt NLP je zoveel inzichten en aha-momenten. Mijn kijk op zaken is anders geworden. Beperkende overtuigingen zijn aangepakt en omgebogen (een proces dat nog elke dag doorgaat). Er is gekeken naar mijn communicatie want het woord blijkt een enorme kracht te hebben. Er is gekeken naar de rollen die ik heb ingenomen binnen relaties. Het besef dat je er toe doet, dat een ieder van ons er toe doet, dat je goed bent zoals je bent, en dat overal een positieven intentie achter zit... Ja, het klinkt zo eenvoudig maar is soms zo verbijsterend moeilijk ... oeps, niet makkelijk!

Sascha