Geschreven door Nienke Witte - Rotterdam

Review NLP training Nienke

Ik ga op reis en neem mee’, dit gevoel had ik op de eerste dag van de training. En dit gevoel is zo waar gebleken. De NLP training van de Mind Academy is voor mij een waardevolle reis en bijzondere ervaring geworden. Het klinkt wellicht als een dooddoener, maar voor mij is het echt een ‘life changing experience’.

De training is heel afwisselend samengesteld: In alle blokken nemen Arnold en Ellen je via theorie en ‘doen’ langs de verschillende thema’s en onderwerpen. Juist door het gelijk toe te passen in oefeningen krijgt het een plek in je systeem, zowel bewust als onderbewust.
Wat ik ook heel mooi hiervan vind is dat je het ene moment de rol van coach hebt, en het andere moment wordt je gecoacht. De oefeningen geven je de handvaten om op werk en in je privé leven die veranderingen aan te brengen die nodig en/of gewenst zijn om de door jou gestelde doelen te bereiken.

Ik ben blij dat Arnold en Ellen op mijn pad zijn gekomen! Al in het eerste blok wisten ze van onze groep een echte groep te maken met als uitgangspunten vertrouwen, veiligheid en plezier. Uiteraard ook een verdienste van alle cursisten bij elkaar. De trainers delen zelf hun (levens)ervaringen en dat maakt het heel makkelijk om zelf ook je verhaal te doen. Ze prikkelen je om tot het uiterste te gaan om zoveel mogelijk voor jezelf uit de training te halen, maar geven je ook alle ruimte om uiteindelijk zelf die keuze te maken. Heel krachtig vind ik ook dat Arnold en Ellen de ruimte pakken om het programma van een blok om te gooien wanneer dat nodig blijkt te zijn om de groep een bepaalde ervaring mee te geven. PUUR beschrijft zowel Arnold, als Ellen in een woord.

Door de training is er veel bij mij in gang gezet waarvan ik het uiteindelijke resultaat nog niet ken. Wat ik wel weet ik dat ik anders in mijn leven sta: Ik ervaar andere gesprekken met familie, vrienden en collega’s, mijn doelen staan helder voor ogen, ik neem meer ruimte in voor mezelf en laat mezelf zien in alle facetten, zowel op werk als privé.

Ik sta weer in mijn kracht en heb het gevoel dat ik leef! Mooier kan het niet worden, toch?!

Nienke