Geschreven door Ellen Roosloot - Oudkarspel

Review NLP training Ellen

Hoewel ik in eerste instantie de training ging volgen om ‘beter en effectiever te communiceren’, kwam ik er al snel achter dat het heel erg ging over mezelf: Wie ben ik, ben ik congruent in mijn doen en laten, hoe leef ik mijn leven en haal ik daar alles uit? En als aanpassing hierin wenselijk blijkt te zijn, hoe pak ik dat dan aan?

In de volgende 15 dagen heb ik veel informatie ontvangen en geleerd over de onbewuste sturing van mijn handelen en manier van communiceren en zijn er tools aangeleverd om dit aan te passen: van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam groeien is geweldig!
De veiligheid om je open en kwetsbaar op te kunnen stellen, de integriteit van de trainers en de oprechtheid van de medecursisten zorgt ervoor dat je de aangereikte lesstof en tips in alle vrijheid kunt volgen en oefenen. Om feedback te krijgen over mijn gedrag en hoe ik over kom op de ander was confronterend en verhelderend. En ook grappig om te merken dat jouw beeld absoluut niet overeenkomt met het beeld van de ander!

Ook de tussentijdse bijeenkomsten met de intervisiegroep heb ik als erg prettig en gezellig ervaren. Het is mooi om met elkaar in een leerproces te zitten en elkaar daarin te steunen, feedback te geven en te oefenen.

De persoonlijke groei die ik tijdens de training heb doorgemaakt is enorm geweest. Ik heb geleerd het heft in eigen hand te nemen daar waar het mijn leven betreft! En kan dit een keer, door omstandigheden gedwongen, niet, dan ga ik niet bij de pakken neerzitten maar kijk ik naar de nieuw ontstane, mogelijkheden.

Ik ben ervan overtuigd dat elke cursist die deze training heeft gevolgd een blijer, positiever mens is geworden.

Ellen