Houd me vast - Sue Johnson

Dit boek is een bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken. We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig.

Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy.
In Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.
Het boek beschrijft de hechtingstheorie helder en duidelijk. De meeste relaties gaan mis omdat mensen in hun jeugd ‘niet goed gehecht’ zijn. Ze krijgen niet wat ze nodig hebben van hun ouders en sluiten zich daarop van hen af of ze gaan tot het uiterste om toch iets van ze gedaan te krijgen. Doordat ze zich van hun ouders hebben afgesloten, lukt het ze ook niet om zich in hun liefdesrelatie te openen. Dat geldt voor veel mensen: ze staan geen echte steun van hun partner toe.

Hecht en veilig

Sue Johnson omschrijft hoe partners zichzelf en elkaar de emotionele veiligheid en troost ontzeggen waar ze juist zo’n behoefte aan hebben. Ze geeft aanwijzingen voor zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie.

ISBN 9789021552682