Reflecteren de basis - Mirjam Groen

De roep om reflectie blijft klinken in alle lagen van de samenleving. Jij draagt daarin als professional een bijzondere verantwoordelijkheid. Van jou wordt voorbeeldgedrag verwacht.

Dat vereist dat je kritisch kunt kijken naar je eigen handelen en dat je kunt omgaan met professionele dilemma’s. Dat je kunt reflecteren op eigen professioneel gedrag. Reflecteren: de basis helpt je om je een reflectieve denkwijze eigen te maken.
Het boek geeft je de handvatten om je reflectievaardigheid te ontwikkelen. Die train je zelfstandig én samen met medestudenten, met behulp van veel voorbeelden en oefeningen.
Reflecteren: de basis bestaat uit vier delen. In het eerste deel maak je kennis met de vaardigheid ‘reflecteren’ door middel van praktijkvoorbeelden. In deel 2 staat de theorie centraal. Reflectiemodellen, reflectieniveaus en een concreet stappenplan verhelderen het leerproces. In deel 3 ga je concreet aan het werk met het reflectieverslag. In het verdiepende deel 4 komt de essentie van het reflecteren in de praktk aan bod: het nadenken over het eigen professioneel handelen. Deze vierde editie van Reflecteren: de basis geeft je nog meer inzicht in het ontwikkelen van je reflectievaardigheid en het toepassen ervan in de praktijk.
Er zijn nieuwe aansprekende artikelen opgenomen en nieuwe opdrachten toegevoegd. Ook zie je bij de opdrachten welke fase van het reflectiemodel je vooral traint. Zo kun je de geoefende vaardigheden plaatsen in de leercontext van het reflectiemodel en ervaar je progressie in het leerproces. Je ontwikkelt je tot een reflectieve professional! Digitale ondersteuning Op www.reflecterendebasis.noordhoff.nl biedt Noordhoff Uitgevers digitale ondersteuning bij dit boek.

ISBN 9789001900021

Bestel bij BOL.com