Geschreven door Cor de Haan - Berkel en Rodenrijs

Review NLP opleiding Cor de Haan - Berkel en Rodenrijs Mijn insteek om NLP te volgen was mensen beter te leren begrijpen. Uiteindelijk kwam ik erachter om juist mijzelf te leren begrijpen.
Waarom denk ik zoals ik denk? Waarom doe/reageer ik zoals ik reageer?

NLP heeft de antwoorden zeker gebracht. Mijn schild/muur om mij heen, is stukje voor stukje/ stapje voor stapje afgebroken en durf nu mensen in mijn ziel te laten kijken.
En dit kan bij NLP: in een veilige omgeving waar iedereen een eigen rugzakje heeft maar – en heel belangrijk – niemand elkaars achtergrond kent en daardoor – ongefilterd – respons krijgt. Deze spiegel is enorm waardevol.
Een mooi leerproces is te luisteren naar anderen, ontdekken hoe hun achtergrond, hun wereld eruitziet en door middel van nlp je zijn/haar wereld beter in te zien zonder zelf inkleuring te geven.
De opzet van zowel de NLP Practitioner en Master is meer dan prima, 5 blokken van 3 dagen. Hierdoor krijgt de "vertraging” ook de tijd die het nodig heeft. Een enorm pluspunt is dat de trainers zowel de mannen als de vrouwen vertegenwoordigen.
Dit geeft een goede lering aan de mannen resp de vrouwenkracht.
En tot slot en uit de grond van mijn hart: Justin & Margreet zijn toptrainers, goed op elkaar ingespeeld, durven zichzelf ook kwetsbaar op te stellen.

Cor de Haan - Berkel en Rodenrijs