Leiderschap

Leiderschap toon je wanneer je initiatief en verantwoordelijkheid neemt om een verandering op gang te krijgen en dit door de betrokkenen wordt aanvaard. Van een leidinggevende wordt verwacht dat hij echt en geloofwaardig is.

Authentiek leiderschap

Authentiek betekent echt, betrouwbaar, niet vervalst, geloofwaardig. Als je authentiek bent handel je vanuit dat wat je zegt, gelooft en denkt. Om binnen een bedrijf of organisatie mensen te kunnen binden, richting te geven en te motiveren is authenticiteit een voorwaarde. Wanneer een leidinggevende authentiek is kunnen anderen in vertrouwen volgen.

Kun je authenticiteit ontwikkelen?

Ja. Een voorwaarde voor authenticiteit is dat je weet wie je bent en wat belangrijk voor je is. Daarnaast is het belangrijk dat je met een open blik naar jezelf kunt kijken. Openstaan voor feedback waardoor je jezelf beter leert kennen. Dit noemen we persoonlijke ontwikkeling. Omdat je in je communicatie altijd jezelf meeneemt is persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rode draad door de NLP Practitioner training van Mind Academy.

NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een serie krachtige technieken en vaardigheden die je helpen succesvol te communiceren. Je kunt het zien als een toolbox vol hulpmiddelen om af te stemmen op de ander. Met NLP bij Mind Academy kun je jezelf ontwikkelen en leren op een heldere en motiverende manier te communiceren.

Je krijgt meer inzicht in drijfveren van jezelf en anderen. Je leert je persoonlijke missie om te zetten in waarden, overtuigingen en gedrag en zo je persoonlijk leiderschap te vergroten. Je gaat menselijke interacties in organisaties te begrijpen in de systemische context waarbinnen ze zich afspelen. Op basis hiervan ben je in staat je leiderschap optimaal in te zetten in elke situatie en wordt de training ook wel een leiderschapstraining genoemd.