NLP Practitioner groep Afgelopen weekend was weer een indrukwekkend NLP weekend voor mij als trainer. Het voelt bevoorrecht om cursisten te mogen begeleiden in het zich blootgeven, openstellen en zulke grote stappen in hun ontwikkeling te zien maken.

Voor 25 cursisten was het de afronding van hun NLP Practitioner training. De laatste dag mag elke cursist voor de groep iets delen over wat de training heeft gebracht, welke stappen hij of zij heeft gemaakt en waar ze in gestretched zijn. Iedereen vult dat moment op zijn eigen manier in.

Voor mij als trainer is dit een dag waar ik vol bewondering luister en regelmatig geraakt word door de bijzondere verhalen.

Een cursist nam na 17 jaar weer contact op met zijn 72 jarige vader,
een andere cursist vertelde over hoe belangrijk het was geweest dat ze had geleerd haar emoties te tonen en wat de kwetsbaarheid haar had opgeleverd in verbinding in haar relatie.
Weer een ander vertelde over hoe ze altijd bezig was met anderen en dat ze zichzelf nu toestemming had durven geven om zichzelf op één te zetten, voorbij allerlei gedachten en gevoelens. En hoe fijn dat weekend alleen naar Ameland was geweest.
Een jonge man in de training vertelde dat hij zo vast zat in het overdenken van alles, en dat dat hem lam legde. Hij heeft in de training de sleutel gevonden om zijn gedrag te veranderen. Hij heeft een sportschool geopend.
Dit zijn maar een paar voorbeelden, het waren 25 verhalen over verbinding, liefde en kracht.
Van die verhalen waar je als luisteraar bij aanwezig moet zijn geweest om het te kunnen voelen.

Ja, het was weer een indrukwekkend weekend, een afsluiting van een traject van 5 maanden waarin heel veel gebeurd is, en grote stappen zijn genomen!