Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op prikkels.

Hoe ga je met stress in je leven om?

Het omgaan met of controleren van negatieve prikkels of onaangename situaties, heet ook wel coping. De mate van coping kan invloed hebben op een stressrespons, en of iemand wel of niet stress ervaart. Je kunt bijvoorbeeld leren om controle uit te oefenen op de oorzaken van stress, door jezelf bepaalde beperkingen op te leggen, of om 'nee' te leren zeggen op het beroep dat op ons gedaan wordt door anderen.

In de NLP Practitioner training leer je de oorzaak niet automatisch buiten jezelf te zoeken. Door aan de oorzaakkant te gaan staan, neem je zelf het stuur in handen en heb je weer controle en mogelijkheden. De vooronderstellingen van NLP leren je respect voor het wereldmodel van de ander.

Rust

Zoveel gedachten die we dagelijks hebben. Wist je dat 80% van de dingen die we tegen onszelf zeggen hetzelfde zijn? En wist je ook dat de dingen die we tegen onszelf zeggen niet altijd positief zijn. We hebben vaak een kritische interne dialoog.

Ontspanning

Wat bij de één stress veroorzaakt, hoeft dat bij een ander helemaal niet te veroorzaken en is dus afhankelijk van de veerkracht (coping skills) van de persoon.

Stressveroorzakende gedachten komen vaak voort uit het woord 'moeten'. Uitgesproken door een ander, maar zeker ook uitgesproken door jezelf:

“Ik moet aardig gevonden worden, ik moet de gedachte veranderen, ik moet geen fouten maken, dit moet lukken, ik moet dit dan en dan gereed hebben, ik moet de beste zijn”

Naast omgevingsfactoren is onze interne dialoog een belangrijke factor in het veroorzaken van stess. In de NLP Practitioner training ontdek je de overtuigingen die je hebt, en welke je kracht geven en welke stress kunnen veroorzaken. Je leert verschillende technieken om hier voor jezelf of voor anderen een verandering in te maken en je coping skills (veerkracht) te vergroten.

Interesse in de NLP Practitioner training

In de agenda kun je zien wanneer er een training in jouw regio wordt gegeven. Je kunt ook eerst een informatieavond bezoeken om je te laten informeren over de inhoud en mogelijkheden voor jou in de opleiding. Je bent van harte welkom!