Sociale vaardigheden zijn de menselijke eigenschappen die je hebt om goed met de ander te kunnen omgaan. Voor veel mensen is het contact met anderen (vriendschap, relaties) één van de belangrijkste dingen in het leven. Onder het begrip sociale vaardigheden vallen verschillende vaardigheden, zoals: Assertiviteit, conflicthantering, netwerken, overtuigen, omgaan met agressie, samenwerken, teambuilding, etc.

Rapport

Herken je dit? Je ontmoet iemand voor de eerste keer en lijkt het net alsof je die persoon al jaren kent, het klikt. Anderzijds kun je misschien met iemand anders, hoe goed je ook je best doet, niet een lekker gesprek opbouwen. Het stroomt niet. Wat is er dan aan de hand?

Rapport wordt wel eens omschreven als het “magische gevoel” wat je kunt ervaren van de ene persoon naar de andere. Het is één van de vele onderwerpen uit de NLP Practitioner die goed is in te zetten om je sociale vaardigheden te verbeteren.

Milton, Meta en Herkaderen

Hoe doen sommige mensen dat toch, zo gemakkelijk aansluiten op verschillende mensen? En hoe kun je in een vergadering met onderlinge verschillen weer de neuzen één kant op krijgen? De methodiek die Amerikaanse therapeuten gebruikten zijn weergegeven in een modelzijn Milton en Metataal zijn de taalpatronen die gemodelleerd zijn van succesvolle therapeuten. De Practitioner training bevat onderwerpen die je sociale vaardigheden verbeteren.

Interesse in een training

In de agenda kun je zien wanneer er een training in jouw regio wordt gegeven. Je kunt ook eerst een informatieavond bezoeken om je te laten informeren over de inhoud en mogelijkheden voor jou in de opleiding. Je bent van harte welkom!