Kees Schutter - Nieuwkoop Het ging niet zo goed in mijn relaties en op zo'n manier dat mijn huwelijk van meer dan 30 jaar onder druk kwam te staan. In de werkomgeving zag ik een patroon ontstaan van het vluchten en het vermijden van conflicten.

Ik ging de training doen om mijn communicatie en samenwerking te verbeteren, en om mezelf en anderen beter te begrijpen.

Een belangrijke lessen die ik geleerd heb zijn dat: alles wat je doet begint bij jezelf, en dat ervaringen uit het verleden (je jeugd) invloed hebben op je handelen hoe je omgaat met situaties.
Door de training:
* Heb ik leren houden van mezelf, waardoor ik weer kan houden van anderen.
* De grote eye-opener is inzicht in systemen, zoals familieopstelling, het effect van de vaderlijn en mannenkracht.
* Heb ik geleerd dat emoties er gewoon mogen zijn en dat dat nooit goed of fout is.

Om mijn pijn niet te voelen ging ik veel sporten en hard werken, met alle gevolgen voor mijn gezondheid. Het is het ontvluchten van pijn en verdriet uit het verleden. Ik heb mijn hele leven geleerd, ook naast mijn werk, maar ik was nooit met mezelf aan de slag gegaan.
En hier mocht ik oefenen, oefenen en oefenen om bij mijn gevoel te komen, in plaats van pijn rationeel weg te redeneren. Ik gun iedereen deze training en deze trainers.
Als mijn dochters aangeven "ik wil deze training doen", dan zal ik deze gelijk betalen. Het is de beste investering van mijn leven.`

Kees Schutter - Nieuwkoop