Waarom verspillen mensen dan tijd en energie hieraan?
Dit heeft te maken met gebrek aan vertrouwen en omdat we niet beter hebben leren dromen over de toekomst, leren creëren, leren nadenken wat ‘wel’ in plaats van wat we ‘niet’ willen.

Misschien moeten we effectiever gaan dromen, grootser, meeslepender. Maar ja, dan kunnen we teleurgesteld worden en dat is niet best voor ons vertrouwen. Het blijkt dat de hoeveelheid anticipatieangst groter is naarmate je minder zelfvertrouwen hebt. Een vicieuze cirkel dus! En toch kunnen we hier een koerscorrectie maken, een ‘Mind shift’.

“Het leven dient voorwaarts geleefd te worden en achterwaarts begrepen”.
Dat is volgens mij precies hoe het werkt. Stuur je intenties (je dromen, je verlangens, je doelen) richting de toekomst, weet, zie of voel waar je heen wilt. Richt vervolgens je aandacht op het heden, het NU. Wat doe je nu om daar straks aan te komen? Wat doe je vandaag om straks je intenties kunnen ontmoeten?

En af en toe kom je een beperking tegen in het heden, iets wat jou uit je kracht haalt. Dan is het interessant om te leren van het verleden en te onderzoeken wat je daar bent gaan denken, daar hebt besloten wat nu nog beperkend werkt.
Dit kun je doen om er van te leren, los te laten (daar zijn hele effectieve NLP technieken voor) en om weer verder te komen richting je ‘gedroomde’ toekomst.

En als je ooit geleerd hebt dat je niet mag dagdromen, ik zou die tijd maar gaan inhalen!