Beïnvloeden wordt ook wel vertaald als 'het invloed uitoefenen op'. Je hebt - zelfs als je niets zegt, er alleen maar bent - altijd een bepaalde invloed op anderen.

Win-win

Ieder mens wil dingen voor elkaar krijgen. Wanneer beïnvloeden gezien wordt als een manier om zelf te winnen en de ander niet is er sprake van manipulatie (ik win, jij niet). Door te communiceren met open vizier, zonder verborgen agenda en met respect voor de ander ontstaat er een win-win situatie. Dit is een respectvolle manier om draagvlak voor plannen te creëren. Of je nu leidinggevende bent, coach, OR-lid of beleidsadviseur, er zijn altijd momenten waarop je andere mensen nodig hebt om jouw plannen te realiseren.

Meer impact

Trainingen om te leren over jezelf en over de invloed die je op anderen hebt groeien in populariteit. Cursisten volgen een NLP Practitioner training om meer impact te hebben en zich sterker te profileren in hun bedrijf én in het contact met klanten.

Plezier

Je kunt mensen beïnvloeden met vier verschillende soorten gedrag: aansporen, overtuigen, onderzoeken en inspireren.

  1. Aansporen. Je benut de kracht van het willen. "Ik ga alles op alles zetten om hier een succes van te maken."
  2. Overtuigen. Je benut de kracht van het denken. "Deze oplossing is het meest logisch."
  3. Onderzoeken. Je benut de kracht van empathie. "Welke voor- en nadelen zie jij in dit project?"
  4. Inspireren. Je benut de kracht van het geloven. "Je zult zien dat het gaat werken."

Agenda

In de agenda kun je zien wanneer er een cursus bij jou in de buurt wordt gegeven. Je kunt ook eerst een informatieavond bezoeken om je te laten informeren over de inhoud en mogelijkheden voor jou in de opleiding. Je bent van harte welkom!